Acasă Actualitate Ploscaru este un om liber in continuare

Ploscaru este un om liber in continuare

Fostul presedinte al Fundatiei „Scoala de Afaceri Mehedinti“, Stelian Ploscaru, dupa ce a mincat banii analfabetilor, se bucura in continuare de libertate. Pentru ca instanta nu a emis mandat de arestare in lipsa, politistii mehedinteni nu au avut de ales si au revocat ordinul prin care acesta a fost dat in urmarire generala.


Stelian Ploscaru a gasit o alta intrebuintare pentru cele 77.000 de euro din programul „Leonardo da Vinci“, bani primiti de la Comunitatea Europeana pentru ajutorarea persoanelor cu dificultati de scriere. Banii au fost utilizati pentru ridicarea unei vile in localitatea Nadanova, fapt confirmat si de Ioan Mirescu, seful de la acea vreme al Serviciului Politiei Economico-Financiare. Cu toate acestea, vila de la Nadanova se afla in continuare in proprietatea familiei Ploscaru. Inspectorii din cadrul Corpului de Control al primului- ministru, condus de Victor Ponta, au constatat ca unele dintre documentele utilizate erau false, ca nu existau elemente care sa justifice in mod cert realizarea de catre fundatie macar a unei activitati din obiectul proiectului finantat de Comunitatea Europeana. Stelian Ploscaru s-a sustras cercetarilor si a plecat din tara.


Ploscaru traieste in Spania si are o afacere prospera


Fostul presedinte al Fundatiei „Scoala de Afaceri Mehedinti“ a mai fost cercetat prin anii ’90 pentru infractiunile de inselatorie, fals intelectual si uz de fals, savirsite in mai multe rinduri. Insa cei de la Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti au fost si de acea data marinimosi si au dispus neinceperea urmaririi penale.


In cazul banilor primiti prin programul „Leonardo da Vinci“, instanta a dat dovada de intelegere si nu a emis mandat de arestare in lipsa. Politistii au dovezi ca Ploscaru traieste in Spania, fapt confirmat si de subprefectul Constantin Saceanu, si are o afacere prospera. Politistii mehedinteni sint nemultumiti de modul preferential cu care sint tratati cetatenii români. „Sint persoane condamnate la un an de inchisoare si pe numele lor au fost emise in cel mai scurt timp mandate de arestare in lipsa. In schimb, pe numele acestui individ, magistratii mehedinteni nu au de gind sa emita mandat, iar noi nu am avut incotro decit sa revocam ordinul de punere in urmarire generala, iar de urmarire internationala prin Interpol nici vorba. Stim unde traieste, dar nu avem ce-i face. Daca vine mandatul, a doua zi e arestat“, a spus inspectorul principal Paul Medinceanu, seful Compartimentului urmariri penale.


Ploscaru a fost condamnat la zece ani de inchisoare, dar acolitii lui se pare ca o tin din recurs in recurs, iar acest lucru pina se apropie termenul la care pedeapsa se prescrie, ca sa scape si de aceasta data basma curata.

Exit mobile version