14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEscrocii profita de frica de gripa aviara

Escrocii profita de frica de gripa aviara

Gripa aviara a ajuns o sursa de imbogatire pentru escrocii din Valea Jiului. Mai multi momirlani care au gospodarii pe dealurile care inconjoara zona au fost inselati de citeva persoane care, sub pretextul ca sint medici veterinari, le-au vindut oamenilor diverse lichide pentru gripa pasarilor. Cei pacaliti sint majoritatea batrini, care au pasari in gospodarii. Ion Enculescu, de 92 de ani, a povestit ca zilele trecute a venit la el acasa o persoana care s-a prezentat ca fiind medic veterinar trimis de la Bucuresti sa-i „deratizeze“ porcii si vacile si sa-i dea remediul pentru gripa aviara. Batrinul spune ca initial nu a vrut sa-l primeasca pe individ, insa a fost amenintat ca ii vor fi confiscate toate animalele din ograda. „Mi-a zis intii ca a venit sa-mi arda pasarile pentru ca sint bolnave, iar apoi, dupa ce baba a spus ca nu-l lasa, a zis ca ma ajuta si-mi da un leac pentru ele. Mi-a dat o sticla de plastic, doua fiole si trei pastile, pentru care mi-a cerut un milion si jumatate de lei. Pentru ca nu am avut decit 500 de mii de lei, a zis ca-s buni si astia, dar o sa vina sa-mi ia restul de bani. Ne-am speriat pentru ca nu stim ce-i cu boala asta a gainilor, asa ca i-am dat banii. Am auzit ca a fost si pe la alti vecini de la care a luat bani“, a declarat Ion Enulescu. Pentru a fi cit mai credibil, escrocul i-a dat batrinului un bon semnat indescifrabil pe care scrie „am achitat banii acestia pentru deratizarea a doi porci, trei vaci, doua juninci si pentru medicamente de gripa aviara la doua gaini“.


Batrinul a spus ca a stropit cocina porcilor si cotetul gainilor cu substanta primita de la asa-zisul medic veterinar si a inghitit si o pastila, iar a doua zi s-a prezentat la circa veterinara pentru a afla mai multe despre boala gainilor. Aici insa a aflat ca nici un veterinar nu a fost trimis sa viziteze gospodariile din zona si ca a fost pacalit. Totodata, in sticla de plastic s-a dovedit a fi sampon sau detergent lichid. „Pina acum, la 92 de ani cit am, niciodata nu am fost pacalit asa. Am facut si razboiul, am lucrat si in mina la Aninoasa, dar nu-mi aduc aminte sa-si fi batut joc de mine cineva in halul asta. Mi-a luat ultimii bani din casa. Traim doar din pensia mea care este de 1.400.000 de lei“, a mai spus batrinul.


Florin Nicolae, comandantul Politiei municipiului Petrosani, a declarat ca deocamdata nici unul dintre pagubiti nu a depus o plingere la politie, insa va demara o ancheta pentru a face verificari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS