12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadu Berceanu, cetatean de onoare al Baniei, repetent la drept

Radu Berceanu, cetatean de onoare al Baniei, repetent la drept

Sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Local (CL) Craiova s-a transformat intr-un scandal in care subiectul central a fost acordarea titlului de cetatean de onoare al orasului senatorului PD de Dolj, Radu Berceanu, pentru activitatea politica din ultimii 15 ani. Ieri, in vederea editiei din acest an a zilelor orasului, mai multe personalitati au fost votate pentru conferirea acestei distinctii. La proiectul de hotarire care-l privea pe Berceanu, a luat cuvintul consiliera PSD Bianca Predescu, care a tinut sa faca precizari in legatura cu CV-ul acestuia, prezent la dosarul de sedinta. „In CV, Berceanu spune ca a absolvit Facultatea de Drept «Nicolae Titulescu» din Craiova. Am facut si eu unele cercetari in arhiva facultatii. In 1996 s-a inmatriculat, iar in anul universitar 1997/1998 a mers cu anii doi si trei in paralel. Din anul trei nu a promovat decit trei examene, iar anul patru nu l-a mai continuat si nici nu s-a transferat“, a afirmat Bianca Predescu.


Berceanu – aparat de pesedisti


Dezvaluirea a creat rumoare in sala, mai multi consilieri atit de la PNL-PD, cit si de la PSD sarind in ajutorul senatorului. Cel care a sustinut punctul de vedere al reprezentantilor Aliantei a fost consilierul PD Nicolae Marinescu. „CV-ul nici nu este semnat de Berceanu, ci de cineva din cabinet, el este inginer de aeronave, deci nu putem sa discutam despre studiile sale. E o chestiune de clarificare a imaginii consiliului local, pentru ca este un lucru bine cunoscut ca Berceanu a fost printre primii in evenimentele din 1989, este incontestabil personalitatea politica nationala formata exclusiv dupa ’89. La Craiova a deschis o fabrica, combinatul chimic de la Isalnita merge datorita ministrului Berceanu, care a putut sa influenteze asocierea acestuia cu PETROM. Noi am votat ca personalitati de onoare doar persoane formate in comunism, este vremea sa mai votam si oameni noi, este un gest politic de care fiecare trebuie sa fie responsabil – nu sintem un consiliu rosu si nici un oras rosu“, a spus Marinescu.


„Atitudinea i-a fost dictata domnisoarei Predescu“, a comentat consilierul PSD (fost PD) Petre Gongu. Alt reprezentant al PSD, consiliera Elena Serbanoiu, a fost de partea lui Berceanu in cadrul sedintei, afirmind ca „trebuie sa-l judecam dupa faptele sale, nu dupa CV“. In cele din urma, spiritele au fost „linistite“ chiar de primarul Antonie Solomon, care a comentat: „Inainte de sedinta am discutat cu consilierii PSD si le-am cerut sa nu voteze politic. Domnisoara Predescu a spus ca a facut unele cercetari, dar ca nu le va da publicitatii. Sa faci tot circul asta, sa spui ca n-a terminat facultatea si ca a ramas repetent… Sper sa isi revina la vot. Nu trebuie sa uitam ca mai sint si alti cetateni de onoare care nu sint chiar imaculati“. La vot, doar Bianca Predescu a fost impotriva, restul consilierilor fiind pro-Berceanu.


Radu Teodor: „Vinovatul sint eu!“


Consilierul PD, Radu Teodor, si-a asumat intreaga vina pentru aceasta poveste, spunind ca el a intocmit CV-ul lui Radu Berceanu, cu care nici macar nu a vorbit in ultima vreme. „Vinovatul sint eu, pentru ca am interpretat gresit. Am intocmit CV-ul dupa unul mai vechi, pentru interiorul partidului. In cel vechi scria «Facultatea de Drept – 3 ani». Ca sa nu fie interpretat gresit, nu am scris «absolvent» sau «licentiat». Puteam sa nu fac nici o referire la facultate daca nu eram sigur, dar nu am reusit sa dau de dumnealui inainte sa intocmesc CV-ul. Oricum, chiar daca mentionam ca nu a facut decit trei ani, domnisoara Predescu tot facea scandal. Am inteles ca a dat telefon la Geoana si la Calin (Ion Calin, presedintele PSD Dolj – n.r.), sa le ceara ca alesii PSD sa nu voteze pentru Berceanu“, a spus consilierul Radu. „Incriminatul“, senatorul Berceanu, nu a fost de gasit ieri pentru a da detalii despre motivele care l-au determinat sa se lase de facultate si cum a fost povestea cu examenele picate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU