13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Planul Urbanistic General al municipiului Tirgu Jiu va fi refacut


Planul Urbanistic General al orasului Tirgu Jiu va fi refacut, ca urmare a noilor amenajari urbanistice. Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, a spus ca intocmirea acestuia va dura doi, trei ani, iar costurile se ridica la aproximativ trei miliarde de lei. Municipiul are in prezent un PUG din anul 1998, care nu mai corespunde in ceea ce priveste infrastructura si noile cladiri aparute dupa aceasta data. (A.I.)


In Tirgu Jiu a fost oprit comertul cu pasari


Conducerea Primariei municipiului Tirgu Jiu a decis interzicerea vinzarii de pasari pe raza orasului, in urma aparitiei unor cazuri suspecte de gripa aviara. Potrivit dispozitiei primarului Florin Circiumaru, tirgul de pasari din Tirgu Jiu va fi inchis, iar vinzarea pasarilor vii in tirgurile si pietele din Tirgu Jiu este interzisa. De asemenea, primarul a sistat si eliberarea biletelor de proprietate pentru pasari in vederea comercializarii acestora. (A.I.)


Premiera la „Elvira Godeanu“


Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Tirgu Jiu se pregateste sa ofere publicului un nou spectacol. Piesa „Raiul, prima pe dreapta“, de Cornel Udrea, in regia lui Zoltan Schapira, va avea premiera pe 15 octombrie, la ora 19.00, in prezenta autorului. Premiera oficiala a spectacolului a avut loc pe 1 octombrie la Stockholm-Suedia, in cadrul turneului intreprins de actorii teatrului din Tirgu Jiu in tarile scandinave. (E.M.)


Liceenii gorjeni au un presedinte


Liceenii din Gorj si-au ales un lider care sa ii reprezinte in domeniul organizatiilor nonguvernamentale. Dupa ce s-au constituit in Camera Elevilor din Licee, ce functioneaza in cadrul „Forumului Tinerilor din Gorj“, tinerii si-au votat si un presedinte in persoana Stefaniei Lungu, eleva in clasa a XI-a, in cadrul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu“ din Tirgu Jiu. (E.M.)


Subprefectul Morega se gindeste sa isi dea demisia


Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, se gindeste sa demisioneze din functie pentru a putea ramine in continuare presedintele PNL Gorj. Acesta a spus ca nu s-a stabilit inca inlocuitorul pentru scaunul de subprefect, dar a precizat ca acest post va ramine al PNL. Morega a adaugat ca persoana care va ocupa postul de subprefect se va stabili in urma unei consfatuiri cu conducerea centrala a partidului. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU