21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Uite terenul, nu e terenul!


Terenul de fotbal, unde echipa din cartierul Mofleni, Venus, isi disputa meciurile, a devenit de citiva ani motiv de disputa intre vecini. Problemele au aparut cind acesta a fost atribuit pe baza Legii nr. 1/2000, in proprietatea a patru cetateni din comuna Bucovat. „In urma investigatiilor realizate de noi, locuitorii din Mofleni, am gasit acte prin care am dovedit ca terenul a fost donat in anul 1933 de jandarmerie comunei Mofleni. In aceasta situatie, nu avea cum sa fie proprietatea cetatenilor care l-au solicitat. Cind Mofleniul a devenit cartier, terenul de fotbal a fost preluat de comuna Bucovat. Am cerut Prefecturii Dolj si conducerii comunei Bucovat o ancheta la fata locului pentru a se stabili adevarul. In urma investigatiilor realizate de specialisti s-a ajuns la concluzia ca atribuirea a fost eronata si urma sa fie facuta corectura, respectiv anularea titlurilor“, a spus Iulica Marin. Anularea actiunii a fost solicitata in acest an de prefectura pe motiv ca nu este intemeiata. Pentru 5 noiembrie, s-a stabilit un nou termen in justitie pentru a se clarifica situatia terenului de fotbal. „Au venit cei care au pamintul pe baza Legii nr. 1/2000 sa il are, dar nu i-au lasat vecinii care locuiesc chiar linga teren. Pina la urma au vazut ca nu pot trece peste noi si au decis sa il lase asa cum e. Oricum echipa joaca in continuare aici la noi“, a incheiat Iulica Marin.


Gunoaie aruncate la intimplare


Peste 300 de locuitori din cartierul Mofleni au solicitat Serviciului Public de Salubritate Craiova pubele pentru aruncarea gunoiului. In prezent, doar 80 au fost aduse, restul locuitorilor fiind nevoiti sa arunce resturile la intimplare. Nu de putine ori, cei din zona s-au trezit dimineata cu gunoaie imprastiate in fata curtilor. In aceasta situatie a fost si Adriana Florea: „Mai sint si altii care prefera sa le transporte singuri si sa le arunce la noi in cartier. Asa procedau si cind era amplasata linga noi groapa de gunoi. Atunci le lasau chiar linga zidul fostului abatorului“. Angajatii Serviciului Public de Salubritate Craiova sint obligati sa colecteze gratuit in fiecare saptamina muntii de gunoaie aruncati fie pe terenurile agricole, fie in albia riului Jiu.


Ciini vagabonzi abandonati


Din cauza gunoaielor, ciinii maidanezi se simt ca la ei acasa in cartierul Mofleni. Oamenii sustin ca nu isi pot exploata terenurile agricole pe care le detin la iesirea din oras, deoarece risca sa fie atacati de haitele de ciini. Nu de putine ori, chiar pe strazile din cartier, zeci de persoane au fost muscate ziua in amiaza mare. Pentru ca nu isi pot explica cum animalele se inmultesc peste noapte, oamenii au gasit vinovatii: persoanele rau-voitoare care abandoneaza ciinii in Mofleni. „Citiva vecini i-au vazut cum vin noaptea cu masinile si aduc ciinii care le dau lor bataie de cap in centru si ii arunca la groapa de gunoi. Nu putem sa traim in aceasta situatie cind sintem pur si simplu haituiti de ciini. Doamne fereste, nu vrem sa ii omoare, dar sa ii duca la un adapost, sa nu ne pricopseasca pe cap cu ei. Mai avem citiva vecini mai «destepti» care le dau sa manince. Noi incercam sa scapam de ei, iar unii le dau apa la moara. Noi am mai fost la primarie ca sa le spunem ce probleme avem, dar dupa ce ne-au ascultat nu ne-au ajutat“, a povestit Iulica Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS