17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaracii din Lupeni au iesit in strada

Saracii din Lupeni au iesit in strada

Aproximativ 60 de persoane din municipiul Lupeni, beneficiari ai venitului minim garantat si insotitori ai persoanelor cu handicap, au iesit in strada in fata sediului primariei din localitate, nemultumiti ca nu si-au primit ajutorul social. Oamenii au declansat actiunea de protest la inceputul saptaminii si sint hotariti ca zilnic sa se adune in fata primariei, pina le sint platiti banii.


Autoritatile locale sustin ca nu au fost achitate ajutoarele financiare pe luna septembrie deoarece au nevoie de 1,3 milioane RON (1,3 miliarde de lei vechi), insa la buget mai sint doar aproximativ 70.000 RON (700 de milioane de lei vechi). In plus, autoritatile au restante de mai multe milioane de RON la scoli si catre diferite firme care au efectuat lucrari pentru municipalitate. Constantin Fulga, consilier in cadrul Oficiului Prefectural Petrosani, sustine ca administratia locala a inaintat o adresa Consiliului Judetean prin care solicita sprijin financiar.


Pe de alta parte, un control efectuat de Curtea de Conturi Hunedoara la Primaria Lupeni a scos la iveala grave abateri in gestionarea fondurilor bugetului local. Autoritatile locale nu pot justifica mai multe miliarde de lei, bani care au fost platiti pentru achizitionarea unor utilaje, pentru lucrari acordate fara licitatie unor societati, dar si pentru sustinerea clubului de fotbal local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS