27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tatal cintaretei Emilia Dragotoiu Nanu s-a spinzurat


Tatal interpretei de muzica populara Emilia Dragotoiu Nanu, din Matasari, Gorj, a fost gasit mort, miercuri, la domiciliul acestuia din Tirgu Jiu. Dumitru Dragotoiu avea 70 de ani si de citeva zile nu mai daduse nici un semn de viata. Alertati, vecinii au anuntat rudele batrinului, care au venit la locuinta acestuia si au incercat sa intre. Dupa citeva minute au reusit sa deschida usa si au constatat ca Dumitru se spinzurase de clanta. Nici vecinii si nici rudele nu isi explica ce anume l-ar fi indemnat pe barbat sa isi puna capat zilelor, insa apropiati ai familiei Dragotoiu sustin ca batrinul avea probleme cardiace grave. Dumitru Dragotoiu este tatal cintaretei Emilia Dragotoiu Nanu, realizatoare de emisiuni radio si profesoara la Scoala Populara din Tirgu Jiu. (E.M.)


Finar incendiat de doi minori


Doi frati din localitatea gorjeana Godinesti au incendiat, din joaca, finarul unui satean. Pompierii din Tismana care au participat la stingerea focului au stabilit ca doi frati de patru, respectiv sapte ani se fac vinovati de distrugerea a 42 de metri patrati din acoperisul anexei si mistuirea unei tone de fin. Copiii erau chiriasi impreuna cu parintii lor in casa localnicului din Godinesti. (E.M.)


Prinsi in ofsaid


Politistii de frontiera mehedinteni, impreuna cu Garda Financiara au organizat ieri noapte o actiune pe linia ilegalitatilor comise in magazinele care functioneaza in regim Duty-Free, in punctul de frontiera Portile de Fier I (PFI). Lucratorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul PFJ Mehedinti, in cooperare cu lucratorii de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera au investigat gestiunile de la patru societati comerciale, rezultind aplicarea a doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 105 milioane de lei, conform OUG nr. 28/1999 – republicata -, si a fost ridicata in vederea confiscarii suma de 114 euro, ca urmare a neemiterii de bonuri fiscale. (A.M.)


Arestat pentru ca a violat fata vecinilor


Un doljean de 27 de ani, din Bailesti, a fost arestat de Tribunalul Dolj pentru ca a violat o fata de 14 ani. Duminica seara, dupa ce a baut citeva pahare de vin, Adrian Florin Mititelu, de 27 de ani, s-a „incins“ atit de tare incit a inceput sa pofteasca la Georgiana C., de 14 ani, fata vecinilor. Dupa lasarea intunericului, pretextind ca vrea sa-i arate ceva, a atras-o pe minora intr-o casa parasita din localitate, unde i-a spus ca vrea sa intretina cu ea relatii sexuale. Fata n-a vrut, insa Mititelu a „convins-o“ cu citiva pumni, apoi a violat-o cu salbaticie. Cind a ajuns acasa, victima a povestit totul parintilor, care au anuntat politia. Prins de politisti, Adrian Florin Mititelu a fost arestat preventiv de catre judecatori, la propunerea procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. Pentru acuzatia de viol asupra unei minore, Mititelu risca pina la 15 ani de puscarie. (A.D.)


Nou purtator de cuvint la IJP Gorj


Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Gorj are un nou purtator de cuvint in persoana subinspectorului Daniel Ionut Tica, de 25 de ani. Subinspectorul Tica este absolvent al Academiei de Politie si a lucrat o perioada la Biroul Cercetari Penale din cadrul Politiei Municipale Tirgu Jiu. Fostul purtator de cuvint a ramas in politie, comisarul Cornelia Micu, de 50 de ani, devenind prima femeie sef de Serviciu din istoria Politiei Judetene. Cornelia Micu, care s-a ocupat de relatia cu presa timp de sase ani si se afla in politie de 30 de ani, va conduce Serviciul Evidenta, Cazier si Statistici, dupa ce fostul ocupant al functiei a iesit la pensie. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS