10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul de familie de la Sopot, cautat de autoritati

Medicul de familie de la Sopot, cautat de autoritati

Medicul de familie din comuna doljeana Sopot, Letitia Ionela Butaliu, este pe cale sa-si piarda locul de munca, dupa ce mai multe persoane din localitate, inclusiv primarul, au reclamat-o ca nu prea obisnuieste sa treaca pe la cabinet. Mai mult, in timpul ultimelor inundatii din septembrie, care au afectat grav localitatea, doctorita a fost de negasit de primar, dar si de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Dolj, desi ar fi trebuit sa fie pe teren pentru a imparti substante dezinfectante si pentru a vaccina populatia. Nici prefectul judetului Dolj, si nici senatorul Berceanu nu au reusit sa dea de doctorita la sfirsitul saptaminii trecute, in timpul unei vizite de evaluare a efectelor inundatiilor.


Nici vizita prefectului nu a determinat-o pe doctorita sa-si faca datoria


Primul care a semnalat desele absente de la serviciu ale doctoritei Letitia Ionela Butaliu a fost chiar primarul comunei Sopot. Ion Catalin Traistaru a facut un control inopinat la cabinetul medicului de familie si a gasit usa inchisa, chiar in perioada in care aceasta trebuia sa se ocupe de catagrafierea scolilor la inceput de an scolar. Prin urmare, a anuntat Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj. Directorul directiei, dr. Bebe Martin, sustine ca nu era prima sesizare de acest gen ajunsa pe masa inspectorilor sanitari. „Martea trecuta, un cetatean ne-a anuntat ca medicul de familie a refuzat sa se deplaseze la domiciliul unui bolnav cronic. Am trimis acolo o echipa de inspectori si a fost anuntata si Casa de Asigurari de Sanatate pentru a efectua un control si se va merge probabil pina la rezilierea contractului de prestare a serviciilor medicale, daca sesizarile se vor dovedi intemeiate“, a precizat Bebe Martin. Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj confirma existenta sesizarii si sustin ca se vor ocupa de ea in zilele urmatoare. De altfel, si CAS Dolj primise mai multe sesizari in legatura cu absenta de la serviciu a doctoritei. Aceasta a lipsit chiar si in timpul vizitei efectuate la sfirsitul saptaminii trecute in localitate de prefectul judetului Dolj si de senatorul Radu Berceanu, pentru evaluarea pagubelor produse de ultimele inundatii. Dr. Letitia Ionela Butaliu nu a fost de gasit nici la telefon, intrucit avea mobilul inchis, iar la telefonul de acasa a raspuns doar domnul Butaliu, care a spus ca sotia lui nu se intorsese de la serviciu. Acesta a ramas surprins cind a auzit despre ce este vorba si a afirmat ca sotia lui nu a lipsit niciodata de la serviciu. Absenta medicului de familie de la cabinet este cu atit mai grava cu cit ea s-a produs dupa inundatiile care au devastat localitatea.


Ultimul bilant al inundatiilor care au afectat Sopotul arata ca 30 de persoane au ramas fara locuinte, 127 de case au fost avariate, 80 de fintini inundate, 11 podete si doua poduri au fost distruse de viitura si 1.000 de animale, dintre care 621 de pasari, au fost gasite moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS