10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntegrarea femeii rome in societate

Integrarea femeii rome in societate

Reprezentantii AJOFM Mehedinti au organizat la Drobeta Turnu Severin, miercuri, un simpozion sub genericul „Facilitatea accesului pe piata muncii a femeii rome – Obstacole si directii de actiune“. Simpozionul a avut ca tema de dezbatere identificarea problemelor cu care se confrunta femeia roma, respectiv combaterea discriminarii si gasirea unei modalitati de integrare a acesteia in societate.


La eveniment au participat: reprezentantii romilor, ONG-uri rome, reprezentanti ai comunitatilor de etnie roma, Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti, inspector general Elena Nuica si primarii unor localitati, unde se afla comunitati de romi.


Romii s-au aratat deschisi la aceasta intilnire: „Da, vrem si noi sa muncim, pentru ca avem copii de crescut. Ei sint la scoala, la gradinita, chiar si la facultate, trebuie sa muncim. Am o parere foarte buna in legatura cu acest simpozion. Vrem si noi sa ne integram in societate“, a spus una dintre femeile rome venite la simpozion.


Pe linga faptul ca s-au aratat destul de receptivi in legatura de locurile de munca puse la dispozitie de AJOFM, foarte multi romi s-au inscris la cursuri pentru a-si continua studiile.


Pentru a veni in intimpinarea nevoilor specifice comunitatilor de romi, directorul executiv al AJOFM Mehedinti, Gheorghe Clement, a afirmat: „In curind, vor fi demarate si alte actiuni ca, de exemplu: medierea muncii, informare si consiliere privind cariera, participarea la cursuri de formare profesionala, instruire in tehnici si modalitati de cautare a unui loc de munca, incadrarea in munca a cetatenilor de etnie roma in cadrul programelor de lucrari de dezvoltare locale, in baza conventiilor cu autoritatile adminstratiei publice locale, si realizarea unui sondaj pe teme de ocupare pe piata muncii din judet in rindul femeilor de etnie roma“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU