12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTiramisu a bagat in spital opt oameni

Tiramisu a bagat in spital opt oameni

Sase craioveni si doi brasoveni au ajuns cu toxiinfectie alimentara la spital dupa ce au mincat prajitura Tiramisu, preparata in casa, la o masa festiva organizata pe 25 septembrie de o familie de pe strada Tudor Vladimirescu din Craiova.


Potrivit conducerii Departamentului de Medicina Preventiva al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, primele simptome au aparut la mai putin de 24 de ore de la consumarea prajiturii la citeva dintre cele 12 persoane care au participat la masa festiva, printre acestea fiind si doi copii, de sase, respectiv zece ani. „Consumatorii prezentau o simptomatologie digestiva: febra, varsaturi, scaune diareice numeroase fetide, colici abdominale, cefalee. Pina acum s-au internat in Clinica de Boli Infectioase din Craiova sase persoane, cu simptomatologia mentionata, carora li s-a instituit tratamentul corespunzator. Un adult si un copil, care au domiciliul in Brasov, s-au prezentat la Serviciul de urgenta al Spitalului Judetean Brasov cu aceeasi simptomatologie, raminind internati“, a declarat dr. Bebe Martin, director executiv adjunct Medicina Preventiva in cadrul DSP Dolj.


Bebe Martin a mai spus ca au fost recoltate probe din alimentele incriminate in vederea depistarii germenilor care au produs toxiinfectia alimentara. Medicii epidemiologi banuiesc ca ar putea fi vorba de un focar de salmonella.


In ceea ce priveste starea de sanatate a persoanelor intoxicate, acestea se afla sub supraveghere epidemiologica permanenta, starea generala a lor fiind in curs de ameliorare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS