11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreturile la legume si fructe au explodat

Preturile la legume si fructe au explodat

Gospodinele care nu si-au pregatit camara pentru iarna vor fi suprinse cind vor vizita piata din Valea Rosie. Daca in urma cu doua saptamini aceasta era plina, ieri foarte putine femei se mai incumetau sa iasa la cumparaturi.


„Ce sa mai iau cind castravetii s-au facut 18 mii? Eu i-am luat mai devreme si am dat zece mii pe ei. Nu am avut prea multi bani si am zis ca la salariul asta o sa iau mai multi. Cred ca o sa ramin doar cu cele zece kile pe care am apucat sa le iau. In week-end sint cele mai mari preturi, iar producatorii agricoli au fost inlocuiti cu precupeti. Cred ca preturile astea ar trebui cumva controlate de cei de la administratia pietelor pentru ca au luat-o razna“, a spus Ileana, una dintre gospodine.


Preturile piperate cu care sint intimpinati cumparatorii sint justificate intr-o oarecare masura de cei care vind. „Cu ploile astea nu am avut ce sa facem decit sa mai marim si noi preturile. Restul recoltei s-a distrus si macar sa ne scoatem banii cu asta pe care am cules-o“, a replicat Maria Slataru, din comuna Vela. Singurul moment in care gospodinele mai pot profita de ceva reduceri este inchiderea pietei, cind precupetii mai scad din preturi. „Cind trebuie sa plecam acasa ne mai tocmim cu ei, ca sa mai scoatem un ban. Anul asta insa am mers mai mult in pierdere si ma gindesc la anul sa pun in gradina doar pentru mine“, a incheiat femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS