10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca isi lasa vecina fara apa

O craioveanca isi lasa vecina fara apa

O femeie de 77 de ani, din Craiova, risca sa ramina fara apa din cauza unei vecine care, dupa ce a intrat cu gardul pe proprietatea ei, acum, pe baza unei hotariri judecatoresti, o forteaza sa se racordeze separat la reteaua de apa. Din pacate, batrina nu dispune de banii necesari pentru a fi efectuate lucrarile necesare si, in prag de iarna, va ramine fara apa.


„Stau aici de 55 de ani, dar nu credeam sa mi se intimple asa ceva. La inceput am stat cu chirie, iar in 1975 am cumparat casa. Caminul de apa a apartinut fabricii din spatele curtii, a carei cladire este acum a Scolii „Obedeanu“. Vecinii mei, familia Gingioveanu, au cumparat cu mult in urma mea. Pina sa cumpere ei, fostul chirias a avut o nunta, iar eu i-am dat voie sa mute gardul cu o jumatate de metru pentru ca nuntasii nu puteau trece printre gard si casa. La citeva luni dupa nunta, chiriasul a plecat, iar casa a fost cumparata de acesti oameni. Eu i-am avertizat ca gardul trebuie mutat la loc, dar a ramas asa. A mai trecut un timp si, daca eu eram la serviciu, cind ma intorceam seara acasa gaseam gardul mutat. S-a intimplat de vreo doua ori“, a povestit Alexandra Mesinski. Femeia locuieste pe strada Obedeanu, la numarul 7, si sustine ca avea 9,87 metri iesire la strada, dar din cauza vecinilor care au mutat gardul a mai ramas cu noua metri. In cei 78 de centimetri diferenta se afla si caminul de apa. Intr-un raport de expertiza tehnica din 2002, expertul stabileste linia de hotar dintre cele doua proprietati si ajunge la concluzia ca respectivul camin de alimentare cu apa se afla pe hotar si trebuie sa fie folosit de ambele parti. Acelasi expert ii raspunde lui Ion Gingioveanu ca gardul nu a fost contruit pe amplasamentul initial.


Singura, vaduva si cu un copil in plasament


„Inainte aveam si 75 de centimetri de gard in continuarea portii, dar acum acea portiune nu mai exista, iar poarta mi-au sudat-o de gard, nici nu o mai pot deschide. Dupa toate acestea, eu am zis sa nu ma cert cu ei ca sintem vecini de atitia ani, dar de doi ani, de cind mi-a murit sotul, am ramas fara nici un ajutor. Acum familia Gingioveanu vrea sa ma lase fara apa. Au o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Ma obliga sa-mi fac racord separat, eu, femeie la 77 de ani si cu un copil. Alexandra este lumina ochilor mei, singura mea bucurie. Am crescut acest copil de la sapte zile, tatal ei este mort, iar mama a parasit-o si acum o am in plasament. Este un copil extraordinar, este eleva in clasa a treia la Colegiul National „Carol I“. Este pacat ca si fetita sa aiba de suferit. De unde sa iau banii de care ar fi nevoie ca sa-mi fac o conducta separata? Am inteles ca ar costa in jur de 17 milioane, iar eu, dupa 22 de ani de munca doar in comert, am o pensie de numai un milion doua sute de mii. Cum sa stau eu fara apa, mai ales ca vine iarna? Eu nu am avut bani sa angajez un avocat, iar acum ma obliga si la plata cheltuielilor de judecata. Au venit cu executorul judecatoresc sa-mi taie apa, eu le-am spus ca nu sint de acord cu aceasta hotarire, dar nu am nici o putere. In schimb, eu sint obligata sa platesc impozit pe toata suprafata de pamint care apare pe titlul de proprietate, desi in realitate ea nu mai este intreaga“, a mai spus plingind femeia.


Ce spune familia Gingioveanu


O membra a familiei Gingioveanu s-a aratat de-a dreptul indignata de prezenta ziaristilor, care au dorit sa afle si punctul lor de vedere, recurgind chiar la amenintari. „Eu am o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Ii tai apa ca asa vreau eu“, a sustinut femeia. Chiar daca o hotarire judecatoreasca i-a dat cistig de cauza, se pune intrebarea daca este sau nu moral sa lasi fara apa o batrina de 77 de ani care, dintr-o pensie amarita, creste si un copil de zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII