14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepe campania de vaccinare antigripala

Incepe campania de vaccinare antigripala

Campania de vaccinare antigripala a populatiei va incepe anul acesta mai devreme. Ministerul Sanatatii a anuntat ca aproximativ 1.500.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite incepind cu 1 octombrie directiilor de sanatate publica, cu 100.000 mai multe decit anul trecut. MS are deja pregatite 500.000 de doze de vaccin antigripal produse de Institutul „Cantacuzino“ din Bucuresti, suficiente pentru a acoperi necesarul pentru prima etapa de vaccinare. Alte 1.000.000 de doze vor fi achizitionate din import, printr-o licitatie internationala, care va fi organizata in perioada urmatoare.


„Ministerul Sanatatii va organiza pentru achizitionarea acestora, in premiera, o licitatie internationala. Am hotarit ca in Comisia de licitatie vor exista reprezentanti ai Ministerului Justitiei, ai Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Sanatatii, precum si cite un reprezentant al Colegiului Farmacistilor si Colegiului Medicilor din România. Asta pentru a se asigura echilibrul, corectitudinea si transparenta deplina a licitatiei“, a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Campania de vaccinare antigripala va incepe in luna octombrie, se va derula cu un virf ascendent in noiembrie, urmind sa se incheie in luna ianuarie 2006 sau atunci cind va fi necesar. Grupele de risc – bolnavi cronic, copii, persoane cu virsta mai mare de 65 de ani, personal medical etc. – vor avea prioritate si in acest an la vaccinare.


Tot in premiera, reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca vor realiza o centralizare a necesarului de vaccin gripal de care farmaciile estimeaza ca vor avea nevoie, astfel incit sa existe stocuri suficiente pentru toti cetatenii care doresc sa se vaccineze si care vor suporta contravaloarea vaccinului antigripal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS