21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanta impusa pentru elevii din Terpezita si Brabova

Vacanta impusa pentru elevii din Terpezita si Brabova

Precipitatiile abundente din ultimele doua zile au afectat in Dolj patru scoli si o gradinita. Cele mai afectate institutii de invatamint din judet sint Scoala cu clasele I-VIII din Brabova, unde invata peste 100 de elevi, localul gradinitei din aceeasi comuna si Scoala din Terpezita, unde apa a patruns pina in clase. Din lipsa de alte spatii in care elevii ar fi putut fi mutati, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj le-a dat copiilor doua zile de vacanta fortata. Potrivit conducerii ISJ, aceasta se poate prelungi daca ploile nu se opresc.


Ploile au facut ravagii in judetul Dolj. Scolile din localitatile Brabova,Terpezita, Sopot, sat Pietroaia, Bradesti si Cotofenii din Dos, dar si Gradinita din Brabova au fost grav afectate de inundatii. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, intr-o situatie extrem de delicata se afla in prezent localul Scolii si al Gradinitei din Brabova, unde invata peste 101 elevi. „Din lipsa altor spatii unde am fi putut muta copiii pentru continuarea cursurilor, am hotarit sa-i trimitem acasa, intr-o minivacanta impusa de doua, trei zile, pina cind ploaia se va opri. Daca situatia va persista, probabil vacanta lor se va prelungi. Oricum, in prezent cursurile nu pot fi reluate din cauza apei care a patruns in clase, depasind pe alocuri chiar si o jumatate de metru“, a spus Alexandru Gidar, inspector scolar general adjunct. Conducerea si profesorii Scolii din Brabova au declarat ca s-au saturat sa tot fie pinditi de ghinion, anul acesta fiind inundati de sase ori.


La Terpezita, copiii stau acasa


Minivacanta de doua, trei zile impusa de ISJ se mentine si la Scoala cu clasele I-VIII dinTerpezita. Ion Zlotea, directorul scolii, a declarat: „Copiii au fost trimisi acasa, pe profesorii scolii i-am scos pe geam si i-am carat cu tractorul, asa cum am putut, iar acum tot ce mai avem de facut este sa asteptam ca apele sa se retraga. Cert este ca aici, in scoala, nu mai putem functiona intr-un mod civilizat“.


ISJ cauta solutii


Conducerea ISJ se declara optimista in ceea ce priveste reluarea procesului educational. Totusi, Alexandru Gidar a spus: „Elevii vor recupera din mers ceea ce au pierdut in aceste zile, iar pina la finalul acestui semestru situatia va reveni la normal“. In caz contrar, daca lucrurile vor persista, se va apela la alte solutii. Una dintre acestea ar fi transportul elevilor la unitatile de invatamint invecinate celor calamitate. Restul scolilor de la sate, din zonele „lovite“ de inundatii, isi desfasoara activitatea incet, dascalii facind mari eforturi de a ajunge la cursuri, fara o intirziere prea mare.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS