6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloua in locuintele ANL din Tirgu Jiu

Ploua in locuintele ANL din Tirgu Jiu

Locatarii se tem ca se pot imbolnavi din cauza umiditatii


Locatarii de la etajele superioare ale blocului ANL din zona Lotrului, din municipiul Tirgu Jiu, se pling de faptul ca peretii locuintelor s-au decojit, iar igrasia domneste peste tot din cauza apei care se infiltreaza prin acoperis. Peretii locuintelor s-au ingalbenit, iar vopseaua si tencuiala au cazut, infiltratiile tinzind sa ajunga si la locuintele de la etajul III. Apa rezultata in urma ploilor nu are pe unde sa se scurga si intra prin zidurile blocului. Mirosul de mucegai persista in locuinte, desi locatarii spala mereu peretii. „Am mobila trasa la 30 cm de perete. Igrasia a intrat in mobila si in haine. La doua-trei zile spal peretii cu clor, dar degeaba. Poate sa mi se imbolnaveasca si copilul, din cauza umezelii. Igrasia a inceput sa apara de cind ne-am mutat in acest bloc. Sintem in prag de iarna. Nu putem astepta sa ne cada tencuiala in cap“, a spus unul dintre locatarii blocului ANL. Oamenii au facut numeroase sesizari la Primaria Tirgu Jiu privind problemele pe care le intimpina, dar fara nici un rezultat. Potrivit locatarilor, in vara a venit un muncitor cu o galeata cu ciment, care a lucrat la acoperis, dar apa nu a incetat sa se infiltreze prin peretii locuintelor.


Deficiente de constructie si la alte blocuri ANL din Tirgu Jiu


Blocul a fost construit de firma ROVINCOM SRL si a fost dat in folosinta in urma cu aproximativ doi ani. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primariei Tirgu Jiu, a spus ca se vor efectua toate lucrarile necesare pentru a opri infiltrarea apei.


Probleme s-au inregistrat si la alte blocuri ANL din Tirgu Jiu. Astfel, in urma cu aproximativ sase luni, o bucata din tavanul unei locuinte ANL din zona Dacia a cazut peste un copil de citeva luni, bebelusul fiind lovit usor. De asemenea, la blocurile ANL din cartierul Plopilor timplaria s-a crapat, iar locatarii au reclamat ca bucatariile nu au gauri de aerisire. In urma cu putin timp, fatada mai multor blocuri a fost refacuta, pentru ca vopseaua s-a exfoliat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS