15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii rau-platnici ar putea ramine fara agent termic

Craiovenii rau-platnici ar putea ramine fara agent termic

Regia de Termoficare Craiova a organizat, in aceasta saptamina, licitatie pentru achizitionarea schimbatoarelor de caldura si a cazanelor pentru centralele termice. Obiectele urmeaza sa fie cumparate cu 90 de miliarde de lei primite anul acesta, de la Ministerul Administratiei Publice si Internelor. Conducerea regiei spera astfel sa poata reduce considerabil costurile pentru furnizarea caldurii, pe timpul sezonului rece. Primele care vor beneficia de investitie sint noua centrale termice care sint situate la subsolurile citorva blocuri.


„In total, in Craiova sint 23 de centrale termice. Specialistii au analizat starea in care se afla toate si s-a ajuns la concluzia ca unele trebuie schimbate. Din cauza ca sint foarte vechi, acestea constituie un real pericol de explozie. Pentru a preintimpina un astfel de eveniment am decis sa le inlocuim. Daca aceste centrale nu se aflau in blocuri, situatia ar fi fost cu totul alta, dar asa nu putem sa periclitam vietile oamenilor. In cazane va fi investita o suma de 30 de miliarde de lei“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache.


Restul banilor primiti de la minister, respectiv 60 de miliarde de lei, vor fi folositi pentru cumpararea schimbatoarelor de caldura. Conform calculelor reprezentantilor regiei, instalarea lor urmeaza sa imbunatateasca randamentul punctelor si centralelor termice cu pina la 95%.


Debitele catre regie sint in crestere


Valoarea restantelor populatiei catre Regia de Termoficare Craiova a ajuns la suma de 600 de miliarde de lei. Din aceasta cauza, autoritatile locale au convingerea ca, daca nu vor scadea, craiovenii ar putea ramine fara agent termic.


„Codrut Seres, ministrul economiei si comertului, a declarat ca acest lucru ar putea interveni daca datoriile continua sa creasca. Oamenii trebuie sa isi achite din facturile restante pina vine sezonul rece, cind factura incepe din nou sa creasca. Din acest motiv am hotarit si noi sa facem investitii pentru ca pretul gigacaloriei sa nu mai creasca. Daca noi nu platim datoriile catre CET, aceasta ar putea hotari in orice moment sa nu ne mai furnizeze agent termic. Noi nu vrem sa ajungem in situatia ca majoritatea craiovenilor sa nu mai beneficieze de caldura. In ceea ce priveste apa calda, si in prezent mai exista restrictii la asociatiile care au debite foarte mari. Noi am observat insa ca intreruperea furnizarii apei calde a dus la o crestere a incasarilor“, a concluzionat vicele Iordache.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU