6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuparat, suparat sint, Doamne, iara, suparat!

Suparat, suparat sint, Doamne, iara, suparat!

N-o sa scriem despre cunoscutul slagar manelist, ci despre supararile lui Constantin Popa din comuna Bralostita, caruia primarul i-a luat tubul bagat in pamint acum 14 ani, iar un medic era cit pe ce sa-i pupe nevasta. Suparat mai mult pe medic decit pe primar, omul a ramas nedumerit de sinceritatea nevestei, care i-a povestit tarasenia cu medicul, dar si fericit ca Gheorghita lui, chiar si la cei 56 de ani ai ei, mai poate sa stirnesca tandreturi romantice celui care trebuia sa-i „dibuiasca“ fierea fara sa o pipaie pe locul in care ar fi trebuit sa fie sutienul.


Gheorghita Popa din comuna Bralostita, om trecut de 60 de ani, s-a trezit ca nu-l mai baga nimeni in seama de cind nu mai este consilier local. Pe vremea aceea, adica prin 1992, ca sa faca un bine oamenilor din satul Schit care-si aveau casele intr-o vale in care se aduna apa ori de cite ori se umfla Jiul, a luat un tub cu diamentrul de 60 cm si la pus pe sub drumul de pe vale. Acolo se stringea apa si baltea pina devenea puturoasa de-ti muta nasul din loc daca treceai pe linga ea. „Dupa ce am bagat tubul, am potrivit pamintul ca sa poata trece carutele peste el si am rezolvat treaba pentru oamenii de pe vale, ai caror copii treceau la scoala prin noroi. La inceputul verii, a venit primarul asta de acum cu vicele, au scos tubul si l-au mutat pe drumul de la cimitir, dar l-au pus in asa fel incit nici nu se scurge apa, si nici nu mai pot oamenii sa treaca cu carutele. Am intrebat consilierii daca ei i-au dat voie si mi-au spus ca nu, asa ca vreau sa-i stie toata lumea“, a spus nea Popa. Tubul, ca tubul, ca nu era prea mare deranjul, dar pe Constantin Popa il macina faptul ca acum, la vreme de batrinete, a ajuns sa fie nevoit sa-si apere nevasta de ochii si miinile pofticiosilor care o gasesc mai proaspata decit acum 30 de ani. „Vreau sa reclam si doctorul la care s-a dus nevasta mea, sa-i dibuie boala de care sufera. Dom’ne, in loc s-o consulte a vrut sa o pupe si cind a mea s-a prins, s-a pus pe chirait. Pai, asta e doctor? Ce, el nu are nevasta?“, s-a revoltat nea Popa.


„Multi nu prea au de lucru si-si fac drum la Craiova!“


Marin Dan, primarul de la Bralostita, mai mult surprins decit suparat, nu poate sa inteleaga de ce reclamantul nu l-a intrebat pe el de tubul cu gilceava si s-a obosit sa vina pina la Craiova. „Am scos tubul de unde era pus, pentru ca nu folosea nimanui si dupa ce am facut si santurile laterale chiar ca devenise inutil. Tubul l-am pus pe drumul dinspre cimitir spre satul Schit, unde era nevoie. Oamenii nu mai puteau sa-si duca mortii la cimitir din cauza noroiului si a apelor care se stringeau. Nu stiu de ce este omul acesta suparat, ca eu nu am vrut decit sa fac un lucru bun pentru mai multi oameni. Daca as avea bani, as face asfalt la toti, dar nu-i am. Multi nu au de lucru si-si fac drum la Craiova. Cit despre pupatul nevestei lui, nu stiu si nici nu ma intereseaza“, a spus primarul Dan. Plimbatul lui nea Popa la Craiova n-a fost degeaba, pentru ca, pe linga problema tubului, omul s-a dumirit ca la o anumita vista e de bine daca-ti mai pupa si altul nevasta, cu acordul ei bineinteles, ca se cheama ca nu e baba de tot!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS