12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedintiul, amenintat de o criza de singe

Mehedintiul, amenintat de o criza de singe

Reprezentantii Centrului de Transfuzie Mehedinti fac apel la populatie sa doneze singe pentru a evita o criza. Acestia afirma ca de la inceputul anului nu s-au confruntat cu probleme in ceea ce priveste cantitatea de singe, stocul fiind complet in permanenta.


„In primele opt luni, numarul de donatori de singe a crescut cu aproape cinci la suta, dar, de la inceputul lunii septembrie, numarul de donatori a inceput sa scada zilnic“, a spus directoarea Centrului de Singe si Donatii Mehedinti, doctor Mariana Sandru.


Daca numarul de donatori va continua sa scada si in urmatoarea saptamina, Centrul de Singe si Donatii s-ar putea sa nu mai aprovizioneze cu singe spitalele din judet. Cu toate acestea, exista totusi posibilitatea rezolvarii numai a cazurilor care necesita interventii de urgenta.


„Facem apel la persoanele sanatoase, cu virsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, sa vina sa doneze singe, pentru viata semenilor lor“, a mai afirmat doctor Mariana Sandru.


Cei care vor dona singe vor primi un bon de alimente, in valoare de 300.000 de lei, iar la a cincea donare consecutiva in doi ani vor mai primi un bon de alimente, in valoare de 600.000 de lei. De asemenea, fiecare donator de singe va primi doua zile libere si platite de la serviciu si reducere de 50 la suta la transportul urban, timp de doua luni din momentul donarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS