21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Romanesti a inceput sezonul de bulendre

In Romanesti a inceput sezonul de bulendre

Primele picaturi de ploaie, citeva grade mai putin in termometre. Fireste ca semnalele meteorologice de ieri au determinat luarea in considerare a celui mai important aspect la sfirsit/inceput de sezon: schimbarea garderobei. In topul punctelor de oprire pentru analizarea situatiei in cauza a ramas tot tirgul Romanesti. Din motive bine stiute – calitate, firma, negociere – craiovenii, si nu numai, au luat ieri cu asalt cunoscutul „magazin universal“. Si nu le-a parut rau: Gucci, Levi’s, Zara, Dolce Gabanna, Benetton, Armani. Mai mult, discount-uri la hainele de vara, „saftea“ la cele de toamna – iarna.


„Flanele de calitate, probeaza, rumânule, sa mor de nu ti-o veni“, „sacauri pe cambraj“, „blugi de firma“, „pardesiu la moda, de la copii, din Italia“, „hadidasi de n-are Chenvelau“, „rujuri, minca-t’-as, care nu sa sterge“, „zece mii la gramada horice produs… hai, zina, ca ti le dau ieftine, la vara le iei dublu, sa moara copiii mei!…“. Varietatea ofertei cu care ii imbiau ieri, intre doua coji de seminte, negustorii etnici, i-a convins si de aceasta data pe craioveni sa-si reinnoiasca garderoba tot la regim de second. Cum racoarea si putinii stropi de ploaie au indepartat mirosurile specifice, nici cei mai sensibili si pretentiosi cumparatori nu s-au putut abtine sa-si vire miinile, respectiv, nasurile in maldarele de oferte expuse pe caldarim.


„Nu ma deranjeaza. Doar le spal“, a spus Venera G., inginer, preocupata de citeva articole de lenjerie intima. „Am acasa toata gama de detergenti, inclusiv Vanish, in cazul in care iau ceva patat. Dar merita. Pretul este mai mult decit accesibil. Iar calitatea nici nu se compara cu ce gasim in comert, ma refer la Craiova. Poate in Bucuresti as gasi un Hugo Boss nou, la tipla. Dar cine isi permite sa dea si timp si bani pentru o pereche de chiloti?“


La trei bucati cu zece mii, nu e de mirare ca mai toate purtatoarele de desuuri fine prefera sa-si asigure la mina a doua intimitatea, pina si cu pretul unei boli venerice. Importanta este pina la urma, calitatea produsului, chiar daca se lasa cu mincarimi.


Peste o luna, preturi de zece ori mai mari!


Bineinteles ca in topul vinzarilor sint articolele de categoria toamna/iarna. Adica „minecuta lunga si trei sferturi, gluga, cum se poarta, sacoasul la trei nasturi, pardesiul lung de Italia“. Pentru ca este doar inceputul sezonului, se fac reduceri substantiale.


„Sapte sute am cerut. Ia, probeaza, pe cinstea mea de nu-ti cade turnat. Uite aci oglinda, de nu ma crezi… Cu blana, cu gluga, de catifea, nu porcarie din Mercur. Mi l-au trimis copiii din Italia… Cinci sute ultimu’ pret, ca te cunosc, esti clienta de-a mea! Hai sa fac safteaua!“


La sectorul de incaltaminte, cizmele, bocancii si ghetele au fost deja lustruite cu silicon si insirate pe sfori, mai la vedere. Piele, suta la suta, rareori inlocuitor.


„Uite ghetuta asta cu toc, o suta cer. O las la optzeci, minca-t’-as gura. Hai ca intram in sezon si nu mai pupi pretu’ asta. Dai juma de milion pe ele peste o luna, asculta la mine!“, lamureste Doina, coproprietara la gramada de incaltaminte.


Reduceri cu risc de emigrare


Reducerile intrec toate asteptarile la sectorul de vara. Putinele rochite vaporoase, tricouase pina la buric si pantalonasi trei sferturi care au mai ramas pe taraba se dau aproape gratis: zece, douazeci de mii bucata. Deh, lichidare de stoc! Cum tot românul stie cum e cu sania si caruta, la rufeturi se ingramadesc majoritatea. Pina la vara nu mai e mult si cit sa se schimbe moda? Doar negustorii bronzati isi numara dezamagiti cistigul.


„50 de mii facui de azi-dimineata, sa-mi sara ochii. Si trebuie sa dau patru sute azi. Ma bagai intr-un joc – zece fete: dam in fiecare zi patru sute, luam la sfirsit 25 de milioane. Altfel… greu“, a apreciat situatia Venusa, de 25 de ani. „Eu nici nu ma bag la haine groase, ca e mai riscant. Sacul e tot zece milioane, dar are mai putine in el si nu stiu cit scot. Asa ca si pe zapada aia mare, io tot d-astea subtiri vind. Da’ iarna asta sper sa n-o mai prind pe-aci. Spania, Portugalia… furat, cersit, orice, ca m-am saturat de munca… Da’ nu vrei o rochita? Ieftina si merge pe orice vreme la discoteca!…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS