21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Dezbatere publica


In conformitate cu Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si Legea nr. 215/2001 privind Administratia publica locala, consiliile locale stabilesc impozite si taxe locale in conditiile legii, sumele provenite din incasarea acestora constituind venituri proprii ale bugetelor locale. Pentru sporirea transparentei in administratia publica si implicarea cetatenilor in procesul de luare a deciziilor, Primaria Municipiului Craiova, impreuna cu Consiliul pentru Transparenta Locala organizeaza pe data de 19.09.2005, ora 16.00, in sala Teatrului Liric „Elena Teodorini“, o dezbatere publica in care va fi prezentat in stadiul de proiect „Raportul privind nivelul impozitelor si taxelor in municipiul Craiova pe anul 2006“. Participantii la dezbatere vor avea posibilitatea sa faca sesizari si propuneri cu valoare de recomandare. Sintem siguri ca prezenta dumneavoastra la acest eveniment va fi deosebit de utila si ne-ar face o deosebita placere sa va avem alaturi.


CJ Dolj isi trimite pe 11 octombrie stagiarii la Bruxelles


Consiliul Judetean (CJ) Dolj isi va instala oficial, pe 11 octombrie, la Bruxelles stagiarii-ambasadori pe care intentioneaza sa-i trimita in capitala UE. Conform oficialilor judetului, institutia vrea sa delege pe linga institutiile europene un angajat de la Directia de Integrare Europeana. Fiecare stagiar va sta acolo trei luni, deoarece autoritatile belgiene nu accepta un permis de munca pentru o perioada mai mare de timp. Pentru ca este mare concurenta pe locuri, o comisie formata din 12 persoane va studia in cursul acestei saptamini CV-urile celor interesati, care urmeaza sa sustina si un interviu. Ulterior, lista cu persoanele delegate va fi supusa aprobarii plenului CJ Dolj. (B.G.)


Comunicari stiintifice la Craiova


Institutul „C.S. Nicolaescu-Plopsor“ si Universitatea din Craiova organizeaza pe 14 si 15 septembrie un simpozion cu tema „Interferente istorice si culturale in Estul European: Polonia si România“. Comunicarile stiintifice vor fi prezentate de academicieni, profesori universitari si cercetatori români si polonezi. Manifestarile vor fi sustinute de Comisia mixta de Istorie Polono-Româna si se vor desfasura la Muzeul de Arta din Craiova, in Sala Oglinzilor, intre orele 10.00-14.00. Vor prezenta lucrari profesorii Janus Zarnowski, Adam Manikowski, Andrzej Dziubinski, Malgorzata Willaume, Dan Berindei, Florin Constantiniu, Veniamin Ciobanu, Avram Cezar, Vladimir Osiac, lector Radu Roxana si Tatiana Cojocaru, cercetator. (A.C.)


Recrutii doljeni trag chiulul


Conducerea Centrului Militar Zonal (CMZ) Dolj se declara nemultumita de prezenta redusa a tinerilor care trebuia sa recruteze in aceasta perioada, cu toate ca prezentarea la institutia abilitata, in scopul clarificarii situatiei medico-militare, este obligatorie pentru toti cei care au implinit 19 ani. Mai mult, comunicarea cu acestia lasa de dorit. Pe aceasta cale, CMZ solicita institutiilor publice care intra sub incidenta Hotaririi guvernamentale nr. 1194/1996 privind incorporarea si evidenta militara sa-si indeplineasca atributiile. (M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS