12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHotel in mijlocul parcului

Hotel in mijlocul parcului

Printr-un ordin dat de fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, si ca urmare a unei hotariri luate de cei 23 de consilieri locali, parcul din zona garii din Drobeta Turnu Severin risca sa fie defrisat, iar pe terenul respectiv vor fi construite case si hoteluri. O data cu aprobarea proiectului garii din Turnu Severin, au aparut si problemele in ceea ce priveste oaza de verdeata care margineste orasul de pe malul Dunarii.


In vecinatatea noului amplasament al garii, exista un bar al carui patron, Iancu Varzaru, s-a ales cu aproape sapte miliarde de lei pentru a renunta la cladirea care deranja proiectul. Minihotelul societatii Universal va fi demolat pentru ca pe terenul pe care este amplasata cladirea va fi construit pilonul scarilor destinate calatorilor.


Miron Mitrea a poposit in una dintre vizitele sale in Drobeta Turnu Severin si la noua gara, unde, cum a coborit din tren, si a dat ordin ca imobilul in care se aflau barul si minihotelul sa dispara.


Consilierii locali au luat act de ordinul ministrului si au demarat actiunea legala in ceea ce priveste demolarea cladirii, dar proprietarul nu a fost de acord sa paraseasca zona pina ce primaria nu ii va concesiona alt teren cu suprafata de 84 de metri patrati.


Ordinul lui Miron Mitrea a costat Ministerul Transporturilor aproape sapte miliarde de lei, bani care au fost ceruti de Varzaru Iancu pentru a fi de acord cu demolarea. Patronul a mai avut pretentia ca primaria sa ii puna la dispozitie alt teren, tot in vecinatatea garii, unde sa-si refaca minihotelul.


Consilierii locali au aprobat pe 28 octombrie 2004 ca in interiorul parcului sa se concesioneze pe 49 de ani 84 de metri patrati. Astfel, Varzaru a fost pus in posesie cu o parte din parc, prin hotarirea consiliului local nr. 50/28.10.2004.


„Proiectul garii trebuia continuat, iar alta solutie nu am avut decit sa oferim spatiul cerut de proprietar“, a declarat viceprimarul Mihai Demian. El spune ca arborii din parc au fost taiati pentru ca erau prea batrini si ar fi pus in pericol viata oamenilor si cladirile din zona.


Ciudat este faptul ca proiectul minihotelului a primit toate aprobarile necesare pentru inceperea lucrarilor, desi prin zona trece un cablu de curent trifazat, iar la doar citiva metri exista stilpi ai retelei electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS