14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii Spitalului Judetean Vilcea, anchetati de politie pentru furt

Angajatii Spitalului Judetean Vilcea, anchetati de politie pentru furt

Doi angajati ai Spitalului Judetean (SJ) Vilcea sint anchetati de politie pentru ca au incercat sa sustraga din spital materiale de constructie si alimente. Un barbat, angajat ca mecanic, a furat cinci placi de rigips care erau folosite la construirea mansardei. In timp ce politia ancheta personalul, o infirmiera a fost surprinsa in momentul in care incerca sa iasa din spital cu o punga cu alimente. Alta infirmiera a fost prinsa cu 100 de seringi in geanta, fiind data afara de Consiliul de Administratie al spitalului. Conducerea unitatii spune ca va da afara toti angajatii care vor fi prinsi pe picior gresit, indiferent de posturile pe care le detin.


La inceputul saptaminii trecute, Dionisie Dubinciuc, directorul SJ Vilcea, a verificat stadiul lucrarilor de construire a mansardei spitalului. „In partea de nord a constructiei am observat ca lipsesc citeva placi de rigips, cu care se inchisese mansarda. Am intrebat citiva angajati si toti au ridicat din umeri ca nu stiu si am chemat politia, care a inceput sa ancheteze tot personalul din spital. In urma cercetarilor s-a stabilit ca Ionel Geanta, angajat ca mecanic, a furat cinci foi de rigips, cu o dimensiune de 117/76 centimetri fiecare. Acesta a ascuns materialele intr-o incapere de la subsolul spitalului. La inceput a negat ca le-a luat el, dupa care si-a recunoscut fapta“, a declarat Dionisie Dubinciuc. In urma incidentului, Ionel Geanta a plecat in concediu, dupa ce si-a dat seama ca este anchetat. Directorul sustine ca in furtul placilor de rigips ar fi implicate mai multe persoane, motiv pentru care politia a extins ancheta. „Rog politia sa ancheteze toate persoanele, deoarece am informatii ca ar fi fost furate mai multe materiale si sint implicati mai multi angajati“, a spus directorul SJ Vilcea.


O infirmiera a furat mincarea bolnavilor


In timp ce politia ancheta personalul din spital, Aurelia Munteanu Toma, infirmiera angajata la Sectia medicala, a incercat sa iasa din unitate cu o punga cu alimente. „Nu mi-a venit sa cred ca, in timp ce politia ancheta furtul placilor de rigips, o infirmiera a incercat sa iasa din spital cu o plasa cu alimente“, a precizat Dionisie Dubinciuc. Infirmiera a furat trei piini, citeva pachete de unt si eugenii, pe care le-a pus intr-o plasa. Portarului i s-a parut suspect faptul ca aceasta a iesit din unitate cu bagaj si peste citeva minute s-a intors cu miinile goale. „Pe cei doi angajati i-am dat deja pe mina juristilor, pentru ca am informatii ca sint implicate si alte persoane. In urma investigatiilor, acestia au recunoscut ca au gresit. Astazi am si sedinta Comitetului Director si vom hotari sanctiunile pe care le vom lua impotriva celor doi. Probabil ca li se va desface contractul de munca si vor fi dati afara, pentru ca m-am saturat de angajati neseriosi“, a spus directorul Dubinciuc.


Data afara pentru ca a sustras 100 de seringi


Alta infirmiera, care era angajata la Sectia de cardiologie, a fost data afara de conducerea unitatii, dupa ce a fost prinsa cu o suta de seringi in geanta. „Am dat-o afara, la inceputul saptaminii trecute, pentru ca in urma verificarilor am constatat ca nu era la prima abatere de acest gen. Aceasta a furat 100 de seringi si a fost depistata de portar. Ca sa scape, si-a dat un nume fals si alta sectie decit cea la care lucreaza. Dupa mai multe cautari, portarul nu a gasit-o si a sesizat politia“, a declarat directorul spitalului, care a avertizat: „Ii atentionez pe toti salariatii spitalului ca, indiferent de postul pe care il ocupa, daca vor fi prinsi pe picior gresit vor suporta consecintele, conform legii“. Conducerea spitalului a mai dat afara si un portar care a fost prins in post de politie in stare de ebrietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS