9.6 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024

Scurte stiri

Divizia C / Aseara s-a disputat cea de-a doua etapa a diviziei C. In searia a 5-a, din care fac parte si echipele doljene, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Progresul Corabia – Dunarea Calafat 0-0, FC Olt – Armata Craiova 0-3, „GP“ Craiova – Chimia Craiova 2-1, „U“ Craiova II – Agromec Simian 1-0, Arsenal Motru – Minerul Mehedinti 1-6, Oltul Slatina – Severnav 4-0, Building – Alprom Slatina 0-0. (L.C.)


Divizia D, programul etapei a 6-a / Gaz Metan Pielesti – Dunarea Bechet (Arbitri: I. Bica – C. Trinca si C. Dina. Observator: C. Ungureanu), Recolta Ostroveni – Standard Simnic (A. Rizan – A. Barbu si D. Cojocaru; I. Padureanu), Progresul Segarcea – Fulgerul Mirsani (Fl. Duinea – Fl. Rusu si C. Ignat; D. Busuioc), CFR Craiova – CS Isalnita (M. Dinu – O. Dinu si C. Stinga; N. Ionescu), ASF Mirsani – UT Dabuleni (C. Terineanu – C. Doldur si C. Stefan; A. Barbu), Fortuna Craiova – ASO Filiasi (A. Chilafu – I. Tudorica si A. Anghel; Fl. Modirjac), Viitorul Bradesti – Unirea Leamna (C. Gaman – C. Mihai si C. Albu; V. Popa), Progresul Bailesti – Vinatorul Desa (L. Riza – P. Patrascu si B. Baleanu; L. Mosoiu). (M.A.)



Categoria Elita, etapa a 4-a / Meciurile din cadrul etapei a 4-a a categoriei Elita se vor disputa miine, de la ora 11.30. Iata programul partidelor: Seria 1: Unirea Vela – Victoria Perisor, Fulgerul Maglavit – Victoria Plenita, Luceafarul Ghidici – Victoria Smirdan, Recolta Galicea Mare – Unirea Galiciuica, Viitorul Poaiana Mare – Vointa Caraula, Dunarea Ciupercenii Noi – Sic Pan Unirea, Avintul Verbita – Tractorul Cetate, Progresul Ciupercenii Vechi – Avintul Giubega, Flacara Motatei – Viitorul Virtop; Seria a 2-a: Desnatuiul Giurgita – Drum Nou Boureni, Recolta Cerat – Avintul Birca, Dunarea Bistret – Viitorul Afumati, Viitorul Macesu de Sus – Recolta Urzicuta, Gloria Catane – Vointa Belcin, Eruga Silistea Crucii – Stiinta Calopar, Inter Cirna – Vointa Radovan, Unirea Goicea Mar – Dunarea Negoi; Seria a 3-a: Venus Craiova – AS Grecesti, Unirea Bralostita – Avintul Sopot, Vointa Cotofenii din Dos – Vointa Salcia, AS Scaesti – Avintul Isalnita, Amaradia Melinesti – AS Clencea Craiova, Jiul Breasta – AS Prometeu Craiova, Stiinta Gaz Beton – RA Apa Craiova, Steaua Carpen – Jiul Bilta; Seria a 4-a: Progresul Mischii – Avintul Tuglui, Victoria Ciocanesti – Luceafarul Popinzalesti, Barcelona Malu Mare – Inter Secui, Dasmin Teslui – Viitorul Circea, Torentul Secui – Unirea Diosti, Flacara Dragotesti – Arhidesign Craiova, Vulturii Craiova – Unirea Cimpeni, Avintul Pielesti – Arena Bulls Preajba; Seria a 5-a: Geormane Rapid Bratovoiesti – Vointa Leu, Avintul Dobresti – Unirea Amarastii de Jos, Ajax Dobrotesti – Vointa Puturi, Victoria Calarasi – AS Rojiste, Progresul Castranova – Unirea Timburesti, Progr. 91 Amarastii de Sus – Progresul Foisor, Jiul Gingiova – Avintul Daneti, Dunarea Gighera – Victoria Celaru. In categoria Onoare se vor juca miine, de la ora 11.30, urmatoarele partide: Vointa Raznic – Vointa Sfircea, Jiul Mihaita – Rapid Potmeltu. (M.A.)


Futsal, Divizia A / Energoconstructia Craiova va juca miine, de la ora 13.00, in compania echipei Muhlbach Sebes, meci contind in cadrul etapei a doua a Diviziei A la fotbal in sala. Partida se va desfasura in Sala Sporturilor din Craiova. Trebuie spus ca in prima etapa, Energoconstructia a pierdut in deplasare, scor 1-5, in fata echipei ACS Odorheiul Secuiesc. Adversara de astazi a craiovenilor a fost invinsa pe teren propriu in prima etapa de CIP Deva (scor 0-5), parind sa fie o echipa la indemina oltenilor. (L.C.)


Fotbal-tenis / Din aceasta vara Craiova este reprezentata in Divizia A a campionatului de fotbal-tenis de Club Arsenal Craiova, competitie girata de FRFT. Presedinte-jucator este Costel Surugiu, cel care si-a propus sa aduca acest sport nou in Craiova. „Participam intr-un campionat in care s-au inscris 10 echipe, iar etapele se desfasoara sub forma unor turnee, unde se string toate competitoarele si apoi se stabilesc grupele si meciurile. Este un sport nou, diferit de tenisul cu piciorul pe are il stie toata lumea“, spune Costel Surugiu. Acesta impreuna cu echipa se va deplasa astazi la Salonta pentru a participa la cea de-a treia etapa. In componenta lotului se afla cinci jucatori: Olivian Surugiu, Anutescu Valentin, Marian Chiurtu, Alex Merejuica si Costel Surugiu, dar numai trei sportivi pot fi inscrisi in competitie intr-o etapa. Cei trei vor evolua in patru probe: simplu, dublu, dublu-cros si triplu. (L.C.)


Inscrieri pentru campionatul de fotbal-tenis / AJF Dolj face inscrieri pentru campionatul de fotbal-tenis care se va desfasura la nivel judetean. Informatii si detalii la telefoanele 0251/532387 si 0744/616844 sau la sediul AJF Dolj din strata Gheorghe Doja nr. 2. (M.A.)


Handbal (m), Divizia A / Situatia baietilor de la Universitatea Petrolul Craiova, care miine vor intilni, in deplasare, echipa CSM Sebes, este delicata. „Ii avem pe Mincu si Cazacu indisponibili si am renuntat deocamdata la Chiran de la Tirgoviste si cei doi juniori de la CSSU Craiova (C. Paun si D. Papura – n.r.). In aceste conditii cred ca vom merge opt-noua jucatori la Sebes. Dar sa zicem mersi, pentru ca am fost la un pas de a nu face deplasarea din cauza banilor. Pe ultima suta de metri am facut rost de bani, ne-au dat cei de la Petrom si a adus domnul Rinderiu (presedintele CSU Craiova – n.r.) patru milioane de acasa“, a dezvalui antrenorul Sevastian Dobeanu. (L.C.)


Handbal (f), Divizia A / Atit echipa de handbal femini, cit si cea masculina vor evolua in deplasare in prima etapa a Divizie A. Astfel, DWAR Craiova va evolua astazi, de la ora 13.00, in compania celor de la Marta Baia Mare. Antrenorul Gabi Bircina nu se confrunta cu probleme deosebite de lot si a anuntat ca merge la victorie. „Intilnim o echipa buna, care anul trecut s-a aflat in lupta pentru promovare, dar nu este imposibil de batut. Ne jucam sansa“, a declarat Bircina. (L. C.)


CN de sah rapid / Sportiva Raluca Sgircea, legitimata la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“ Craiova, a obtinut locul II la sah rapid la Campionatele Nationale de Sah rapid si blitz care s-au desfasurat la Eforie Nord (perioada 28 august – 5 septembrie). Sgircea va participa in perioada 24-28 septembrie la Campionatele Europene de sah rapid si blitz care vor avea loc in Muntenegru. (L.C.)


CE de baschet feminin / Echipa nationala de baschet feminin a României va intilni astazi selectionata Greciei, in cadrul play-off-ului pentru locurile 9-12 ale Campionatului European din Turcia. România a ocupat locul 6, ultimul, in grupa B a CE si va juca in compania Greciei, locul cinci in grupa A a competitiei din Turcia. Daca va cistiga acest meci, echipa antrenata de Ioan Valerian si Dan Fleseriu va intilni invingatoarea din partida dintre Serbia-Muntenegru si Germania, situate pe locul 5 in grupa B, respectiv 6 in grupa A, intr-un meci pentru locurile 9-10. Daca va pierde, România va juca pentru locurile 11-12 in compania invinsei din al doilea meci al play-off-ului pentru ultimele patru pozitii. (D.B.)


BCR Open România / Organizatorii turneului international de tenis BCR Open România au anuntat ca astazi, la ora 15.00, va avea loc o conferinta de presa, la Centrul de Presa din cadrul Arenelor BNR. In cadrul conferintei se va efectua tragerea la sorti a jucatorilor care vor evolua pe tabloul principal, realizata in prezenta oficialilor ATP. Tenismanul argentinian Mariano Puerta, finalist anul acesta la Roland Garros si numarul 10 mondial, principal favorit al BCR Open România 2005, a sosit ieri, la ora 13.30, pe Aeroportul „Henri Coanda“. Puerta a spus ca va incerca sa cistige turneul de la Bucuresti, pentru a-si spori sansele de a participa, la sfirsitul anului, la Turneul Campionilor de la Shanghai. „Nu sint pentru prima data in România, ci pentru a doua sau a treia oara. Sint multumit ca ma aflu din nou aici si sper sa imi mearga bine. Anul acesta va fi altfel decit la editiile precedente la care am participat. Vin aici cu mai multa incredere si avind in vedere rezultatele bune din acest an, voi incerca sa cistig turneul, mai ales ca am sanse sa particip la masters-ul de la Shanghai, la sfirsitul anului”, a spus Puerta. (D.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS