13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRau-platnicii vor ramine fara apa

Rau-platnicii vor ramine fara apa

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova va intrerupe de saptamina viitoare furnizarea apei catre asociatiile de proprietari datoare. Motivul il reprezinta debitele care au atins din nou cote alarmante. Reprezentantii regiei au declarat ca decizia a fost luata deoarece nici o alta masura nu a dat roade. Craiovenii care locuiesc la blocuri au mai fost debransati si in urma cu citeva luni. Atunci, spre surprinderea conducerii RAA Craiova, a fost inregistrata o crestere semnificativa a incasarilor.


„46 de miliarde de lei este suma pe care trebuie sa o achite asociatiile. Este destul de mare, avind in vedere ca pretul unui metru cub de apa este de 16.000 lei, insignifiant daca il comparam cu abonamentul la cablu sau la telefon. In medie, o familie cu patru persoane consuma lunar cinci metri cubi. Datorii foarte mari au Asociatiile nr. 24 Craiovita Noua- 2,69 miliarde lei, nr. 9 Craiovita Noua – 2,67 miliarde lei sau nr. 7 din 1 Mai – 1,36 miliarde lei“, a declarat Nicusor Stancu, inginer in cadrul regiei.


Mai constiinciosi sint insa consumatorii craioveni care locuiesc la case, avind debite de noua miliarde de lei. In cele mai multe cazuri, daca au acumulat debite foarte mari sau daca au uitat sa achite factura pe o perioada indelungata, regia hotaraste debransarea lor. Nicusor Stancu a precizat ca nu de putine ori angajatii regiei intimpina greutati cind trebuie sa intrerupa alimentarea cu apa potabila a rau-platnicilor. „Unii se simt nedreptatiti si ne reproseaza ca nu sint doar ei in acea situatie, ci mai sint si altii care sint lasati in pace. De cele mai multe ori, cind vad ca echipele de interventie sint la ei la usa, fac imediat rost de bani, ca prin minune. Din acest motiv, echipele sint insotite pe teren si de un casier“.


Nici agentii economici nu sint foarte constiinciosi cind vine vorba sa isi achite facturile catre regie. Datoriile acestora insumeaza circa 18 miliarde de lei. Printre societatile care au cele mai mari datorii se numara AQUATERM SA Filiasi, SC VATRA SRL, SC ROIBU SRL. Si in cazul acestora, de saptamina viitoare vor fi emise avize de sistare a furnizarii apei potabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS