8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

GdS va raspunde

Exista o taxa de rebransare


„Ma numesc Elena Baloi si de citeva saptamini stau pe intuneric, pentru ca cei de la Electrica mi-au taiat curentul. Eu ii dadeam tot timpul bani fiului meu sa achite lumina, dar el ma mintea si se ducea de fapt sa bea la circiuma. Asa ca m-am pomenit intr-o zi ca m-au lasat fara curent. Sint grav bolnava si ma descurc greu, mai ales ca nu mai pot face nimic o data cu lasarea serii, daca nu am lumina. M-am dus la casieria Electrica si am platit datoriile, insa curent nu am nici in prezent. De la ghiseu mi-au spus ca nu pot sa am lumina, pina cind fiul meu nu va plati o amenda de trei milioane de lei. Despre ce este vorba nu stiu, pentru ca nu ma pot intelege cu cei de la Electrica“. De asemenea, doamna Baloi doreste sa afle care sint documentele necesare pentru incheierea unui nou contract cu SC Electrica SA, sucursala Craiova.


GdS: Doamna Elena Baloi, ati fost debransata de la reteaua de energie electrica pentru ca ati intirziat cu plata. Desi ati achitat, in cele din urma, suma datorata pentru consum, SC Electrica SA, sucursala Craiova, este obligata sa va mai perceapa o taxa de rebransare. In acest sens nu trebuie sa depuneti nici un act, in schimb este nevoie sa achitati o suma de bani. Deoarece nu ne-ati oferit prea multe amanunte, va prezentam toate situatiile. In cazul in care ati fost debransata de la contoar si locuiti la bloc, taxa de rebransare este de 610.200 de lei, iar daca locuiti la casa aceasta ajunge la 1.007.400 de lei. Daca insa energia electrica v-a fost intrerupta de la sursa de retea, in cazul in care locuiti la bloc taxa este de 944.800 de lei, iar la casa de 1.386.600 de lei. Reprezentantii Electrica sustin ca veti fi reconectata in maximum 48 de ore de la achitarea taxei. In ceea ce priveste incheierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice, actele necesare sint urmatoarele: cerere, copia actului de identitate, copia avizului de racordare, copia actului de proprietate a spatiului sau a contractului de inchiriere, dosarul instalatiei de alimentare.


Va puteti bransa separat


Mirela Florea, din cartierul 1 Mai, ne cere informatii in legatura cu posibilitatea de a fi bransata separat la conducta de apa, desi locuieste la bloc. „In fiecare luna sint cu intretinerea la zi. Mai bine las alte cheltuieli si imi achit datoriile catre asociatie. In ciuda acestui fapt, deoarece in asociatia noastra sint foarte multe persoane rau-platnice, de nenumarate ori am ramas fara apa. Am incercat sa vorbesc la primarie, dar si la asociatie sa rezolve cumva aceasta problema“.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Regia Autonoma de Apa Craiova, unde am fost informati ca este posibil sa va racordati separat, chiar daca locuiti la bloc. In acest scop trebuie sa depuneti o cerere pentru a obtine acordul de principiu de la regie. De asemenea, mai aveti nevoie de avizul asociatiei de proprietari, un proiect realizat de o firma autorizata pentru retele edilitare si apoi lucrarea poate fi executata. Atentie, aceasta trebuie efectuata de o firma de specialitate, autorizata, iar receptia apometrelor si a lucrarilor trebuie facuta la final de Regia Autonoma de Apa Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS