9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdaposturi dubioase in centrul municipiului Petrosani

Adaposturi dubioase in centrul municipiului Petrosani

O buna parte a cladirilor care dupa 1989 nu si-au mai gasit utilitatea sint in prezent adaposturi pentru persoane dubioase. Acestea se afla chiar in centrul municipiului, la nici doi pasi de sediul primariei.


Fostul cinematograf „7 Noiembrie“ a ajuns acum o ruina care sta sa se prabuseasca, dupa ce a functionat un timp ca sala de BINGO. In aceeasi situatie se afla si fosta garnizoana militara, unde se adapostesc in prezent boschetarii si maidanezii. Locuitorii din zona cinematografului spun insa ca au ajuns sa se teama de cei care se adapostesc aici si, mai mult, pe timpul vacantei de vara, locul a fost frecventat de numerosi tineri.


„Aici a avut loc si un incendiu. Mereu vin tot felul de persoane, care au semnale si comunica probabil cu cei care stau inauntru, pentru ca le deschide cineva. Vin si tineri pe care, nu de putine ori, i-am vazut intrind cu bauturi“, a spus un locatar din blocul invecinat constructiei. Oamenii care locuiesc in apropierea acestei cladiri spun ca ar dori sa fie demolata, daca nu i se gaseste o utilitate, iar spatiul sa fie amenajat ca loc de joaca pentru copii. Imobilul nu mai este utilizat, insa autoritatile locale spun ca nu au cum sa intervina deoarece este spatiu privat.


„Fostul cinematograf are un proprietar si noi nu avem ce face. Stim in ce situatie este, dar nu am stiut despre ceea ce se intimpla inauntru. Ar fi un spatiu bun, central, la fel ca si cel al garnizoanei militare, dar nu ne apartin. Am fi putut face ceva in aceste locuri, insa proprietarii le revendica“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


In tot acest timp, in interiorul cladirilor respective se petrec lucruri dubioase si nimeni nu ia vreo masura in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS