14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu sint bani pentru drumurile din Valea Jiului

Nu sint bani pentru drumurile din Valea Jiului

Proiectele privind refacerea drumurilor din mai multe localitati ale Vaii Jiului nu pot fi puse in practica din cauza inundatiilor care au incurcat socotelile mai multor consilii locale. Fondurile care ar fi trebuit directionate spre realizarea unor noi drumuri sint alocate catre lucrari de consolidare in alte zone.


In aceasta situatie se afla cel putin doua drumuri din Aninoasa si Uricani, pentru care edilii sustin acum ca nu vor mai fi fonduri. La Uricani, lucrarile de refacere a infrastructurii au fost intrerupte dupa inundatiile din aceasta vara, pe motiv ca nu vor mai fi fonduri, dupa ce va trebui achitate utilajele care au ajutat la decolmatarea drumurilor blocate cu aluviuni. Nici drumul Aninoasa – Iscroni nu va fi refacut in acest an, deoarece nu mai sint fonduri. „In aceasta vara aveam cuprins in plan sa refacem acest drum, pe o portiune de 6,2 kilometri, dar nu-l mai putem ataca, deoarece inundatiile au facut sa nu vina banii. Avem doar intentia de a-l trece in administrarea consiliului judetean, pentru ca este practic un drum judetean“, a afirmat Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.


Pentru realizarea acestui drum erau necesare aproximativ 15 miliarde de lei, fara a pune la socoteala podul de peste Jiul de Vest, care desparte orasul si care risca sa se darime. Pentru pod ar fi necesare, intr-o prima etapa, 16 miliarde de lei, pentru ca in final suma sa ajunga la 40 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS