24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoapte alba pentru bolnavii din Mehedinti

Noapte alba pentru bolnavii din Mehedinti

Farmaciile din Severin au fost luate cu asalt de la miezul noptii de miercuri spre joi de bolnavii care au dreptul la retete compensate. Oamenii au asteptat cu sufletul la gura ca farmacistele sa elibereze medicamentele.


Insa nu a fost asa! Farmaciile din judetul Mehedinti nu au eliberat medicamente compensate.


„Este bataie de joc. Nu vor sa ne elibereze medicamente, asteptam la usa de la ora 22.00“. „Am facut liste cu cei care sint la rind ca miine dimineata sa putem fi primiti la ghiseu“, au spus oamenii. La fiecare inceput de luna lucrurile se repeta.


Potrivit farmacistei de serviciu, in prezent, in Meheinti exista plafonul necesar de medicamente, dar nu poate sa le elibereze oamenilor retetele deoarece este singura. „Nu pot sa eliberez singura retete oamenilor. Este foarte greu sa le explici reteta, sa le spui pretul. Sa vina miine dimineata si le vom elibera medicamentele, ca doar nu au nevoie de ele noaptea“, a spus farmacista de serviciu.


Cererea este foarte mare, in special la medicamentele compensate 90%. In prima zi a lunii plafonul exista, dar unele farmacii ramin fara medicamente in primele doua zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS