16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Jumatate dintre cupluri ajung sa divorteze


O comparatie intre numarul casatoriilor care se oficiaza anual in Craiova si numarul divorturilor inregistrate la judecatorie demonstreaza ca aproape jumatate dintre cei care isi pun pirostriile renunta ulterior la viata de familie. Din cele declarate de judecatoarea Carmina Mitru, purtatoare de cuvint in cadrul Judecatoriei Craiova, cererile de divort sint mult mai numeroase, insa pe parcursul procesului unii soti se razgindesc si accepta impacarea. In anul 2003 au spus „da“ in fata ofiterului de stare civila 2.213 cupluri, iar 1.329 au renuntat oficial la viata de familie. In anul 2004, dintre cele 2.230 de cupluri care si-au unit destinele 1.280 au divortat. In acest an, pina in prezent au ajuns la Starea civila si au primit certificatul de casatorie 1.513 perechi, in timp ce 932 au intrat oficial in posesia unei hotariri judecatoresti care atesta ca au pus punct casatoriei. (M.C.)


Putini si saraci


Haralambie Vochitoiu, presedintele PSD Petrosani, a declarat ca atit numarul membrilor, cit si incasarile la partid au scazut considerabil fata de anul 2004. Astfel, potrivit ultimei evidente, aproape 100 de persoane au parasit PSD dupa ce fostul partid de guvernamint a pierdut alegerile locale si generale. Organizatia municipala are mai putin de 300 de membri, in timp ce in conturi mai exista doar un milion de lei vechi. In opinia presedintelui organizatiei, criza prin care trece PSD la nivel local a fost generata de oamenii care au fost la conducerea acestui partid si care, cind si-au pierdut functiile, au plecat. (D.M.)


Nu se stie firma care va distribui laptele si cornul pentru elevii gorjeni


Sefii judetului Gorj nu cunosc firma care va distribui laptele si cornul pentru elevii gorjeni. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, a declarat ca rezultatele licitatiei electronice au fost contestate de societatea clasata pe locul al doilea, LEXI STAR SRL. Firma lui Alexandru Lupulescu, distribuitorul de anul trecut, a pierdut licitatia in favoarea DEBORA SRL, care apartine sotiei patronului LEXI STAR. O alta firma care s-a inscris la licitatia electronica este a contabilei familiei lui Alexandru Lupulescu. Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, a precizat ca problema contestatiei si a societatii care va imparti laptele si cornul in judet trebuie rezolvata pina la 1 septembrie. De mentionat ca Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a declansat o ancheta in acest caz. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS