Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Retrocedari


Primaria a retrocedat Bisericii Madona Dudu o importanta suprafata de padure. In schimb, exista multe nemultumiri printre tarani. Oamenii spun ca nu s-a tinut cont de pozitionarea terenurilor, exista foarte multe cazuri in care oamenii nu pot sa intre la loturile lor fara sa treaca peste altele, aparind astfel situatii conflictuale intre proprietari. „Oamenii au dreptate. Cei care au pus in aplicare Legea 18/1991 nu si-au treaba asa cum ar fi trebuit, iar acum apar tot felul de probleme si de neintelegeri. In acest moment avem 20 de titluri de proprietate la retractat, speram sa putem rezolva macar o parte din neajunsuri“, spune viceprimarul.


Lipsesc investitiile externe


„Nu avem nici un program cu finantare externa pentru ca in mandatul trecut nu a fost realizat nici un proiect de atragere de fonduri europene. Acum au venit niste cetateni germani care doresc sa ia teren in arenda si sa infiinteze o asociatie agricola“, spune viceprimarul comunei Perisor. Cu toate acestea, comuna ar avea mare nevoie de bani pentru a investi in infrastructura. „Avem mari probleme cu drumurile din localitate. Am reusit sa obtinem niste bani de la consiliul judetean pe care i-am investit in patru kilometri de drum de pamint. Exista un drum de centura care face legatura intre piata si soseaua Perisor-Cioroiasi pe care am reusit sa-l pietruim. Am mai incercat pietruirea drumurilor spre cimitire cu ajutorul unui autogreder, dar mai sint multe de facut“, spune viceprimarul.


Probleme cu revarsarile de ape


Ca in multe alte comune doljene, si la Perisor s-au inregistrat pagube produse de inundatii. „Avem zece case inundate, una chiar sta sa cada. Este case unei batrine de 84 de ani, Constanta Serbanoiu, pe care cu greu am reusit sa o convingem sa plece pentru ca locuinta nu mai este sigura si se poate prabusi in orice clipa. Casa este foarte veche, cred ca sint in jur de 70 de ani de cind a fost construita. Nu are fundatie, pamintul s-a umflat de la atita apa, peretii s-au desprins si s-au deplasat, iar batrina trebuia evacuata“, povesteste vicele Buldur.


Iluminat public


La Perisor nu sint bani pentru iluminatul public. „Am renuntat la iluminarea strazilor pentru ca ne costa peste 30 de milioane de lei pe luna, bani pe care nu ii avem. Speram sa rezolvam cit de curind si aceasta problema pentru ca satenilor le este foarte greu. Comuna este foarte mare si este si asa destul de greu sa ajungi dintr-un capat in celalalt, iar fara lumina va fi si mai greu, mai ales ca vine iarna“, spune Ionel Buldur.


Pensiune


Comuna se poate mindri cu pensiunea de trei margarete de la iesirea spre Radovan. Pensiunea „Cristian“ are toate cele necesare, este inconjurata de verdeata, are chiar si o piscina si a fost dotata si modernizata prin Programul Sapard.


Camin cultural si stadion


Caminul cultural din localitate a fost refacut, instalatia electrica a fost inlocuita in intregime, iar acum se va cumpara o cortina noua. Stadionul comunei poarta numele fotbalistului Iulica Balan, care a jucat in aceeasi perioada cu Oblemenco. Aici se organizeaza Memorialul „Iulica Balan“, ocazie cu care au loc intreceri sportive. Perisorul se mindreste si cu echipa sa de fotbal care a promovat din Promotie in Elita.


Un parc nou


In centrul civic al comunei va fi construit un parculet. In acest scop au fost deja cumparate 30 de banci si piatra necesara aleilor. „Speram ca pina la sfirsitul acestei toamne sa reusim turnarea macar a unei alei. La anul vom continua cu celelalte, vom monta bancile, vom planta flori si gard viu si vom construi o fintina arteziana. Noi ne gindim ca este o idee buna. Este in centrul comunei. Aici se tine si hora satului, aici se aduna si foarte mult tineret“, afirma vicele.

Exit mobile version