17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO casa din Bucovat este inghitita de pamint

O casa din Bucovat este inghitita de pamint

Andrei Constantin, pensionar din Bucovat, traieste de citva timp cu frica in sin, pentru ca in orice moment casa sa poate sa se prabuseasca. Aceasta situatie a aparut, dupa cum afirma batrinul, in urma unor sapaturi pe care o firma din Craiova le-a facut pe proprietatea familiei Balotescu, vecinii batrinului.


Din cauza precipitatiilor din ultimul timp, malurile de pamint s-au prabusit, iar casa lui Andrei Constantin a fost grav avariata. Barbatul a cerut chiar si sprijinul Primariei Bucovat, dar pina in prezent nu s-a gasit nici o rezolvare.


„Noi nu am autorizat sa se faca sapaturi acolo. Proprietarul a lasat o firma din Craiova sa ia pamint de acolo, fara a tine cont unde sapa. Noi am aflat dupa ce au luat pamint si le-am interzis sa mai sape acolo“, a spus Constantin Vasile, primarul din Bucovat.


De atunci groapa a ramas si continua sa se mareasca pe zi ce trece, amenintind sa darime locuinta lui Constantin. Daca nu se ia nici o masura curind, casa barbatului va fi inghitita si ea de pamint. Deja a pierdut gardul, peretii au crapat, iar tavanele au cazut.


„Eu sint pensionar si locuiesc singur. Sint bolnav, am venituri materiale modeste si nu mai sint in putere. Nu am nici un fel de posibilitate de a suporta pagubele produse de surparea de teren“, a povestit Andrei Constantin.


Barbatul spera ca Primaria Bucovat sa-l ajute. „Noi nu avem un expert la primarie care sa se ocupe cu asa ceva si asteptam unul de la Craiova. O sa mergem la fata locului sa vedem in ce stare este casa omului, dar ne trebuie si un expert. Dupa aceea o sa vedem cu ce putem sa-l ajutam“, a completat primarul.


Pina atunci, barbatul se roaga in fiecare seara ca locuinta subrezita de alunecarile de teren sa nu se prabuseasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS