10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul Cazier Judiciar si Evidenta Operativa, asaltat de doljeni

Serviciul Cazier Judiciar si Evidenta Operativa, asaltat de doljeni

Foarte multi craioveni au solicitat, saptamina trecuta, cazierul in regim de urgenta de la Serviciul Cazier Judiciar si Evidenta Operativa din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) de pe strada Paltinis. Din aceasta cauza, la singurul ghiseu care elibereaza caziere in regim de urgenta s-au format cozi interminabile. Oamenii au venit dis-de-dimineata la politie, au facut liste si au asteptat ore in sir sa le vina rindul. De cele mai multe ori, listele nu sint respectate, asa ca oamenii incep sa se certe si sa se inghesuie in fata ghiseului.


„Stau aici de la ora 4.30 si nici acum, la ora 10.00, nu am ajuns la ghiseu. Vreau sa plec dincolo si, daca nu ajung la timp la interviu, pot sa-mi iau adio de la serviciu“ a spus Marius Toma. De asemenea, Iulian, un tinar caruia ii trebuie cazierul pentru angajare, afirma ca s-a trecut deja pe trei liste, insa dupa doua ore de asteptare nu a ajuns la ghiseu.


„Pe cite liste sa ma mai trec ca sa pot sa-mi ridic cazierul la urgenta? Stau aici nemincat si nebaut. Nu poti sa pleci pentru ca pierzi locul. Dar sint altii carora nu le pasa si se asaza in fata“.


Lavinia a spus ca este profund dezamagita de modul in care politistii servesc oamenii. „Este o dezorganizare totala. Se fac liste peste liste, pe care nimeni nu le respecta. Unii mai fac si specula chiar sub nasul politistilor. Sint femei care vind formulare si timbre fiscale cu 30.000 de lei, cind acestea costa 9.000“.


Politistii spun ca nu stiu nimic de acest lucru si ca, daca se face specula, vinovati sint cei care cumpara. Ei cred ca oamenii nu se informeaza corect si stau la coada fara sa aiba toate actele. Comisarul-sef Ion Hoanca, seful serviciului Cazier Judiciar si Evidenta Operativa din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, a declarat ca inghesuiala de la ghiseu se datoreaza faptului in trei zile foarte multi oameni au solicitat cazierul in regim de urgenta pentru a munci in strainatate.


„Au fost si 400 de cereri pe zi, pe care le-am rezolvat in conditiile in care la ghiseu este un singur angajat. Valabilitatea certificatului judiciar este acum de sase luni. Inainte era doar o luna. O data cu prelungirea valabilitatii acestuia, cozile vor disparea“, a declarat comisarul-sef Ion Hoanca.


Pentru a se evita aglomeratia de la ghiseu, Serviciul Cazier Judiciar si Evidenta Operativa din cadrul IJP Dolj a decis ca eliberarea cazierelor in regim de urgenta sa se faca a doua zi dupa depunerea cererii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS