21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSupermarketul PRIMAVARA - vizitat de inspectorii OJPC Dolj

Supermarketul PRIMAVARA – vizitat de inspectorii OJPC Dolj

Pulpe inferioare expirate din cauza conditiilor improprii de depozitare


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au initiat simbata un control la supermarketul PRIMAVARA, in baza reclamatiei primite din partea unui consumator. Conform plingerii inaintate de craiovean, dintre cele trei caserole de pulpe inferioare cumparate pe 18 august, de la magazinul amintit, una era alterata, desi, potrivit datelor de indentificare, termenul de valabilitate expira peste o zi. S-a constatat ca lantul frigorific pentru pastrarea alimentelor in conditii normale prezenta anumite intreruperi. Inspectorii OJPC Dolj au ajuns la concluzia ca, dupa ce erau introduse in unitate, acestea nu erau tinute in lazile frigorifice. „Din mai multe motive, in spatiul de vinzare existau astazi (simbata – n.r.) aproximativ 50 de caserole care nu erau depozitate la temperatura ceruta. De asemenea, e posibil ca si transportul de la producator pina la magazin sa aiba intreruperi. Toate acestea pot duce la alterarea produselor, desi termenul de valabilitate nu a expirat“, a declarat Melania Olaru, inspector in cadrul OJPC Dolj.


O alta deficienta a fost gasita in bucataria supermarketului in care erau preparate produsele culinare expuse la vinzare. Aceasta era foarte mica si nu respecta fluxurile tehnologice culinare normale. „In aceeasi incapere erau inghesuite resturile. Tot acolo am gasit si un sac de snitele de soia, de aproximativ sase kilograme, pentru care nu ne-a putut oferi nimeni o explicatie plauzibila in legatua cu prezenta in acea camera, printre vasele murdare. Nici legumele si fructele nu erau depozitate in spatii speciale, fiind asezate in hol, la intrarea in bucatarie, toata caldura de acolo afectind produsele tinute pe hol“, a incheiat Melania Olaru.


Inspectorii au mai descoperit ca firma care detine supermarketul, SC CAN SERV SRL, nu are toate autorizatiile obligatorii, desi functioneaza de citeva saptamini. Pentru neregulile constatate, firma risca amenzi contraventionale intre cinci si 30 de milioane de lei.


Lenjerie intima vinduta alaturi de bucati de ciocolata


Urmatoarea oprire a inspectorilor a fost la un magazin situat pe strada Madona Dudu, apartinind firmei SC CATA SRL. Spatiul folosit era impartit in doua, o parte fiind ocupata cu produse cosmetice si electrocasnice, iar cealalta cu articole textile si incaltaminte.


„Ceva probleme am descoperit la modul de acordare a garantiei la electronicele expuse la vinzare. Desi vinzatoarea sustinea ca exista certificatele, in momentul respectiv nu le avea in magazin. De asemenea, pe rafturi, alaturi de ceasuri si farduri mai erau expuse si ciocolate, ceea ce contravine normelor in vigoare. Acestea ar fi trebuit depozitate intr-un spatiu special. In ceea ce priveste hainele, am constatat ca acestea nu avea inscriptionate toate informarile necesare. In aceasta categorie sint incluse lipsa firmei producatoare, a materialelor din care sint fabricate, dar si tara de origine. Nici pentru lenjeria intima etichetarea nu era corespunzatoare. Amenda pe care vor fi obligati sa o plateasca variaza intre doua si 20 de milioane de lei“, a precizat Camelia Rosoga, inspector in cadrul OJPC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS