10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Constantin Dascalu mai vrea un mandat


Presedintele Partidului Conservator Dolj, Constantin Dascalu, a declarat ieri ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat in fruntea filialei acestei formatiuni politice, in cadrul alegerilor care vor avea loc la sfirsitul lunii octombrie. Dascalu a spus ca nu se teme de contracandidatii la functie, pe care ii asteapta sa iasa la bataie. „Voi candida, bineinteles. Cred ca am reusit sa cistig increderea colegilor in mandatul asta de doi ani. Sigur, daca colegii mei imi vor spune la un moment dat ca trebuia sa mai iasa si altcineva in fata, nici o problema“, a afirmat seful PC Dolj. (B.G.)


Injunghiat la betie


Ion Bina, de 31 ani, din comuna Carpen, se afla joi noapte, in jurul orei 23.00, la circiuma din localitate, impreuna cu mai multi consateni. Printre acestia era si Veghea Viorel Gagetu, de 36 ani, din aceeasi comuna, care venise si el sa se cinsteasca cu „un paharel“. Dupa ce s-au afumat bine, intre cei doi a izbucnit un conflict. La inceput s-au injurat, dupa care au trecut la imbrinceli. Mai iute la minie, Ion Bina a scos cutitul pe care il tinea la spate si i l-a infipt lui Veghea Viorel Gagetu in stomac. Din cauza leziunilor grave, victima a fost transportata de urgenta la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale si se pare ca va avea nevoie de cel putin 30 de zile de spitalizare. Pentru ca leziunile provocate prin injunghiere i-au pus in pericol viata, procurorii au propus Tribunalului Dolj sa emita un mandat de arestare de 29 de zile pe numele lui Ion Bira, pentru infractiunea de tentativa de omor calificat. Daca i se va dovedi vinovatia, acesta risca sa petreaca intre sapte si 12 ani dupa gratii.


(A.M.)


Accident grav pe strazile craiovene


Un microbuz a lovit o Dacie pentru ca soferul acesteia nu a acordat prioritate de trecere. Ion Pircalaboiu, de 39 ani, din Bals, judetul Olt, conducea joi, in jurul orei 8.30, o Dacia, cind, la intersectia strazilor 1848 cu Sfintii Apostoli a fost izbit in partea dreapta de un microbuz de transport persoane. Acesta era condus regulamentar de Lenuta Guran, de 40 ani, din Craiova, pe strada Sfintii Apostoli. Din primele cercetari ale politistilor s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului ar fi soferul Daciei, care nu a acordat prioritate de trecere microbuzului. In urma impactului puternic, Constantin Dan Chitoiu, de 37 ani, din Bals, ocupantul locului din fata al Daciei, a fost ranit grav, fiind transportat de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale. Si Mioara Burchici, de 46 ani, din Craiova, care se afla in microbuz, a fost ranita. Politistii i-au retinut permisul lui Ion Pircalaboiu, care, in functie de zilele de spitalizare ale victimelor, urmeaza sa fie cercetat pentru producerea accidentului. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS