17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezastru la frontierele Nadlac si Salonta

Dezastru la frontierele Nadlac si Salonta

Pasapoartele nu erau verificate, iar minori fara documente treceau prin vama ca prin brinza


Cinci ofiteri cu functii de conducere si-au pierdut posturile din cauza neimplicarii in executarea misiunilor care le reveneau. Conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) s-a declarat total nemultumita de activitatea acestora desfasurata la Arad si Bihor, motiv pentru care au fost ordonate destituiri.


Controalele declansate in teritoriu au dat la iveala numeroase neajunsuri, pornind de la exercitarea superficiala a actului managerial, rezultate slabe in domeniul operativ, pina la masurile luate pentru combaterea migratiei ilegale. Potrivit unui comunicat IGPF, la Sectorul PF Girisu Cris au fost depistate, de la inceputul anului si pina in prezent, doar doua tentative de trecere ilegala a frontierei, iar la Sectorul PF Salonta documentele de calatorie aproape ca nu erau verificate, permitindu-se chiar iesirea din tara a unor minori care nu indeplineau conditiile legale. In urma verificarilor efectuate de la „centru“, in colaborare cu ofiteri de la Directia de Informatii si Protectie Interna, au fost constatate fapte grave de coruptie. Drept urmare, comisar-sef Lungu Dumitru a fost destituit din functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, adjunctul sau, comisarul Eugen Musca si-a pierdut postul, la fel ca si subcomisarul Radu Cristea-Cotrutiu.


Nu au scapat nici comisarii Ioan Motoc, de la Sectorul Politiei de Frontiera Girisu Cris, si Ioan Dulau, adjunct al sefului Sectorului Politiei de Frontiera Salonta. Alti trei ofiteri cu functii de conducere din cadrul Sectorului PF Virsand au fost atentionati, fiind dispuse masurile necesare pentru eliminarea neregulilor constatate si eficientizarea activitatilor, urmind ca, dupa trei luni, activitatea acestora sa fie reevaluata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS