10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlocurile din Tirgu Jiu, debransate de la reteaua de apa

Blocurile din Tirgu Jiu, debransate de la reteaua de apa

Blocurile din Tirgu Jiu ramin pe rind fara apa potabila. AQUATERM a luat masura sa sisteze, o data la fiecare cinci zile, furnizarea apei la cite un bloc din cadrul asociatiilor cu datorii.


Dupa locuitorii din cartierul Lotrului, a venit rindul si celor care stau in cartierele Savinesti si Zambilelor sa ramina fara apa. AQUATERM a oprit apa potabila la cite un bloc din cele doua cartiere. „Am schimbat tactica. Acum nu mai oprim apa la tot cartierul, ci numai la cite un bloc cu datorii mai mari, iar daca ceilalti locatari nu isi platesc restantele, vor ramine si ei fara apa. Din cinci in cinci zile se opreste apa la cite un bloc de la asociatiile cu datorii mari“, a spus directorul AQUATERM, Ion Popescu.


Medicii avertizeaza ca exista riscul aparitiei unor boli


Locatarii blocului din Savinesti debransat de la reteaua de apa sint nemultumiti de masura luata de AQUATERM. „Nu se gindesc la eventualele epidemii care se pot declansa. E ceva de nedescris. Vin si dau cu barda si inchid apa si nu se gindesc ca sint copii mici si batrini care nu se pot deplasa sa care apa de la pompa. Nu putem sa folosim nici toaletele. Nu mi se pare o masura corecta, atita timp cit sint locatari care au toate darile platite la zi si ei trebuie sa plateasca pentru ceilalti, care au datorii. Nu cred ca asta este calea. Nu e normal sa fie afectata sanatatea a sute de oameni. Nu pot sa-mi dau numele, pentru ca sint functionar public si mi-e teama sa nu sara pe mine“. Directorul AQUATERM spune ca a asigurat cismele in apropierea blocurilor debransate de la apa: „Orice serviciu se plateste. Noi sintem o unitate economica si trebuie sa ne recuperam cheltuielile. Nemultumirile vor exista in continuare. Masura este prevazuta de lege. Sint probleme sociale, dar am luat masura ca linga blocuri sa montam cismele, de unde locatarii pot sa se aprovizioneze cu apa“. Mariana Sfichi, reprezentanta Directiei de Sanatate Publica Gorj, a spus ca exista riscul de a aparea epidemii din cauza lipsei apei: „Daca locatarii au fost anuntati dinainte de luarea acestei masuri, ei trebuie sa se aprovizioneze cu apa. Riscuri exista, dar apa impreuna cu sapunul previn aparitia unor boli“. Ion Popescu a precizat ca, in perioada urmatoare, locatarii care apartin de Asociatiile nr. 78 si nr. 73 din cartierul 9 Mai vor ramine fara apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS