10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe apropie cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Se apropie cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, din perioada august-septembrie, in judetul Dolj s-au inscris 679 de candidati, fata de 1.235, citi au fost in aceeasi perioada a anului precedent. Aproape toti cei inscrisi provin din rindul celor care au fost respinsi in prima sesiune a acestui examen. Conducerea ISJ Dolj a stabilit doua centre de examen – la Liceul Teoretic „Henri Coanda“ si la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ – si un singur centru zonal de evaluare, la Liceul de informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova. Inspectorul scolar general al ISJ Dolj, Diana Busoi, presedinta comisiei judetene de examen, a spus ca, la fel ca si anul trecut, candidatilor inscrisi li se vor echivala notele obtinute la disciplinele de examen pe care le-au promovat in prima sesiune. Aceasta a precizat ca, pentru candidatii care au sustinut bacalaureatul cel putin de trei ori, taxa de inscriere pentru fiecare proba orala este de 150.000 de lei, iar pentru fiecare proba scrisa de 300.000 de lei. Conducerea inspectoratului a transmis deja la ministerul de resort toate solicitarile de subiecte pentru candidati, in functie de optiunile acestora.


Examenul propriu-zis va debuta in zilele de 22-23 august cu probele orale la limba si literatura româna, iar pe 24 si 25 august sint programate probele orale la limbi moderne. Apoi, candidatii doljeni vor avea doua zile de odihna, deoarece nici unul dintre ei nu sustine examen la limba si literatura materna. Proba scrisa la româna se va sustine pe 29 august, iar pe 31 august este programata proba obligatorie a profilului (proba scrisa). Pe 1 septembrie se da proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica), iar ultimul examen este programat in ziua urmatoare si consta in sustinerea unei probe la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (proba scrisa sau practica). Pe 5 septembrie se vor afisa primele rezultate, apoi se vor depune contestatii, iar dupa solutionarea acestora, pe 8 septembrie, se vor afisa rezultatele finale.


In Dolj, din 5.527 de candidati inscrisi la examenul de bacalaureat, s-au prezentat 5.456, dintre care au promovat 4.877, adica 86,63%, fata de 81,34 % in 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS