10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocurile de joaca, un pericol pentru copii

Locurile de joaca, un pericol pentru copii

• Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a descoperit, in urma unui control, ca nici un loc de joaca din judetul Gorj nu detine autorizatie din partea ISCIR Craiova • OJPC a aplicat, pina in prezent, amenzi de doua sute de milioane de lei vechi • La Tirgu Jiu exista 47 de locuri de joaca, insa nici unul nu corespunde normelor cerute de lege


Nici un loc de joaca din judetul Gorj nu detine autorizatie speciala de functionare, eliberata de ISCIR Craiova. Un control al inspectorilor OJPC Gorj a scos la iveala o situatie ale carei consecinte sint greu de estimat. Conducerea OJPC Gorj a apreciat ca, in foarte multe cazuri, locurile de joaca reprezinta un adevarat pericol pentru copiii care vin sa se joace si care sint supravegheati si de parinti. „In anumite localitati, edilii sau conducatorii serviciilor publice au ajuns la concluzia ca este potrivit daca in apropierea toboganelor este turnat ciment, cu toate ca nisipul este cel indicat“, dupa cum a apreciat inspectorul Ilie Lungu. Acesta a mai afirmat ca mai multe primarii au fost atentionate asupra pericolelor pe care le reprezinta locurile de joaca, fiind date chiar si amenzi.


Primaria Tirgu Jiu, amendata cu 100 de milioane de lei


In Tirgu Jiu exista cele mai multe locuri de joaca, toate in administrarea primariei. Nici unul dintre cele 47 de spatii de joaca nu detine insa autorizatie, primaria fiind amendata cu 100 de milioane de lei. „Este o situatie deosebita. Nici un spatiu de joaca din judet nu are autorizatie. Aceasta se obtine de la ISCIR Craiova. Mai intii, trebuie sa fie realizata o documentatie referitoare la factorii de risc. Nu exista panouri de avertizare, care sa prezinte elemente de identificare. Sub tobogan au turnat ciment. In tara exista doua cazuri de copii care au murit dupa ce au cazut de pe tobogan pe ciment. Primaria Tirgu Jiu a fost amendata cu 100 de milioane de lei. Serviciul Public din Rovinari a primit un milion de lei amenda, iar la Primaria Bumbesti Jiu vom aplica, de asemenea, o amenda de 100 de milioane de lei. Noi am oprit temporar folosirea spatiilor de joaca pina la intrarea in legalitate, dar unele mai functioneaza. N-o sa mergem sa punem gardieni la fiecare loc de joaca. Unele tobogane au gauri, muchii taioase“, a precizat Ilie Lungu, inspector al OJPC Gorj. Primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a declarat ca institutia pe care o conduce nu a primit decit o amenda de 5.000.000 de lei si a inceput sa realizeze documentatiile necesare, in vederea obtinerii autorizatiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS