16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudetul Dolj - in stare de alerta

Judetul Dolj – in stare de alerta

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dolj au avut ieri la prefectura o intilnire extraordinara. Daca prefectul Nicolae Giugea nu a putut fi prezent, Ionel Ciobotea, secretarul general al prefecturii, a fost cel care a adus la cunostinta celor prezenti vestile proaste. Conform previziunilor meteo, in urmatoarele zile, Oltenia, Muntenia, dar si Banatul vor fi afectate din nou de ploi abundente. Gheorghe Gatajescu, reprezentantul Centrului Meteorologic Regional Oltenia, a precizat: „De (azi – n.r.), in Dolj vor aparea averse izolate, cantitatea de apa urmind sa depaseasca 60 de litri pe metrul patrat. Problemele nu se vor termina aici, ziua de miercuri caracterizindu-se prin instabilitate mare si precipitatii abundente. Abia joi, situatia se va mai calma“. Pentru a fi pregatiti sa actioneze in orice situatie, presedintele comitetului, Liviu Raducanu, a precizat ca toate localitatile din judet au fost alertate. Primariile sint obligate sa monitorizeze evolutia precipitatiilor, pentru a se putea interveni rapid in situatii deosebite. Bineinteles, trebuie adoptate si masuri de prevenire, cum ar fi curatarea canalelor de scurgere. Incepind de azi, cele 14 centre operationale existente in Dolj vor fi oficial in stare de alerta. Eficacitatea slaba a unora dintre acestea a fost si ieri reclamata de cei prezenti, precizindu-se ca in anumite situatii au fost trimisi inlocuitori pentru imbunatatirea rezultatelor.


In cazul in care precipitatiile vor continua si saptamina viitoare, comitetul va fi pus intr-o situatie speciala, deoarece in prezent nu detine instrumente necesare pentru o interventie de proportii. Din acest motiv, s-a facut apel la toate institutiile locale care detin motopompe si furtune sa le puna la dispozitie.


„Este obligatoriu ca fiecare primarie sa aiba o persoana de contact care sa fie tot timpul disponibila. Inca o rugaminte ar fi ca toti cei implicati in actiuni sa aiba telefoanele mobile deschise pentru a putea fi contactati“, a incheiat Ionel Ciobotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS