13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile nu sint interesate de desfasurarea unui comert civilizat

Autoritatile nu sint interesate de desfasurarea unui comert civilizat

Legislatia existenta in domeniul comertului intern, care da dreptul de a executa activitati comerciale tuturor celor care infiinteaza societati comerciale, AF-uri sau SRL-uri, fara sa tina cont de pregatirea profesionala a solicitantilor, determina desfasurarea unui comert primitiv, cu impact deosebit asupra sanatatii cumparatorilor. Gravitatea acestui fenomen este accentuata si de lipsa de reactie a autoritatilor statului, care au atributiuni de indrumare si control in domeniul comercial si care aplica legea prin fragmentare sau schimba incadrarea faptei in articolele de lege. Conducatorii serviciilor cu atributiuni de control, numiti pe criterii politice, nu pot sa solicite functionarilor pe care-i „pastoresc“ sa fie corecti, intrucit partidul pe care-l reprezinta ar pierde mii de voturi.


In orasul Motru, intr-un magazin din piata centrala sint depozitate in aceeasi vitrina frigorifica oua, brinza, peste congelat si pulpe de pui sub privirile ingaduitoare ale medicului veterinar si ale organelor de control judetene, lucru care se intimpla de aproximativ opt ani. La portile exploatarilor miniere isi desfasoara activitatea societati comerciale care nu stiu ce inseamna igiena si ai caror salariatii nu au auzit de politete. Mizeria intilnita in fabricile de piine, modul in care se transporta, se expune si se vinde acest produs intaresc impresia ca traim intr-o societate in care fiecare face ce vrea. Produsele agricole vindute de bisnitari, de societati comerciale sau direct de producatorii agricoli sint pastrate in conditii improprii si vindute fara sa se tina cont de cele mai elementare reguli comerciale. In comuna Matasari, zona miniera importanta, produsele agricole se vind pe marginea drumului, in praful stirnit de masini sau de maturatori.


Toate aceste nereguli vor exista si ne va afecta sanatatea atita timp cit serviciile indreptatite sa controleze si sa sanctioneze vor face compromisuri si va lasa sa functioneze unitati si buticuri care nu au dotarile necesare desfasurarii unui comert civilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU