16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Descarcerarea a intervenit la un cavou din Sineasca


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ a primit joi o solicitare mai putin obisnuita. O echipa de la Descarcerare a fost chemata in cimitirul Sineasca pentru a salva un catel cazut intr-un cavou aflat in constructie. Paznicul cimitirului a cerut ajutorul pompierilor, pentru ca dintr-o groapa se auzeau latraturi si scheunaturi disperate. Sosita la fata locului, echipa de descarcerare a constatat ca era vorba de un catel fara stapin, care nu mai putea iesi din groapa adinca. Patrupedul a fost prizonierul cavoului aproximativ o zi, iar starea acestuia de sanatate era destul de buna. Echipajul salvator a reusit sa prinda si sa ridice catelusul ghinionist cu o cordelina, dupa care i-a redat libertatea. (A.M.)


Semafoare cu leduri in intersectiile din centru


Primaria va instala in intersectiile din Craiova 68 de semafoare cu leduri pentru dirijarea autovehiculelor. Acestea vor fi amplasate in intersectiile de pe strada Alexandru Macedonski si de pe Calea Bucuresti, acolo unde exista riscul producerii unor grave accidente rutiere. „In acest fel, traficul rutier va fi mai sigur, deoarece arderea unui led nu inseamna oprirea semaforului, asa cum se intimpla cu cele vechi atunci cind se ardea vreun bec si semaforul trecea pe galben intermitent“, a declarat Sever Bordu, directorul executiv al Directiei Tehnice si de Investitii din cadrul Primariei Craiova. Autoritatile locale spun ca cele 800 de milioane de lei cheltuite in acest sens reprezinta o investitie profitabila, deoarece noile semafoare consuma mult mai putina energie electrica. (C.R.)


Cataloagele, tiparite de CJ Gorj


Cataloagele care vor fi folosite in unitatile de invatamint din judetul Gorj au fost tiparite de Consiliul Judetean (CJ) Gorj. Initiativa a fost luata de conducerea CJ, dupa ce anul trecut, cind de tiparirea cataloagelor s-au ocupat primariile, au fost constatate numeroase neconcordante. In toate scolile din judet va fi folosit acelasi tip de catalog. (E.M.)


100 de gorjeni au ramas fara pasapoarte


Peste 100 de cetateni din Gorj au ramas fara pasapoarte la intrarea in tara. Cei mai multi provin din Italia (72), Spania si Marea Britanie si au intrat in România dupa 1 august. Marcel Lungu, seful Serviciului Public Comunitar de Evidenta si Eliberare a Pasapoartelor Simple Gorj, a declarat ca la nivelul institutiei a fost constituita o comisie care sa-i verifice pe cei care au ramas fara acte. „Persoanele care pot aduce documente justificative, in ceea ce priveste depasirea celor 90 de zile legale, vor primi pasaportul inapoi. Restul se pot alege cu interdictii intre unu si cinci ani“, a declarat Lungu. (E.M.)


Accident de circulatie


In editia de ieri a Gazetei de Sud a fost publicata o stire despre un accident de circulatie, in urma caruia patru masini au fost avariate. Evenimentul rutier s-a petrecut joi, in jurul orei 16.00, la intersectia strazilor Stirbei Voda si Riului, fiind implicate o Dacia Nova, un Matiz, o Dacia 1310 si un microbuz Iveco. In urma cercetarilor efectuate de politisti, a rezultat ca vinovat de producerea accidentului a fost soferul Matizului. Acesta nu a acordat prioritate autoturismului Dacia Nova, care a acrosat Matizul si apoi a lovit celelalte doua masini. Urmeaza ca soferul Matizului sa fie sanctionat conform prevederilor codului rutier. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS