21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia ignora plingerile unui batrin

Politia ignora plingerile unui batrin

Un batrin, de 82 de ani, din Craiovita, a tot incercat sa anunte politia ca un autobuz parcat pe strada pe care locuieste este furat in fiecare zi bucata cu bucata. „De citiva ani este parcat un autobuz pe strada noastra. Din cite am auzit, este trimis de o fundatie din Norvegia pentru alta din Craiova, care se ocupa de copii. Cam cu o luna in urma, hotii au inceput sa fure din el, fara ca cineva sa faca ceva“, a marturisit M.P. Barbatul are tot dreptul sa fie ingrijorat, pentru ca, spune el, „daca fura autobuzul fara sa se sesizeze politia, miine-poimiine, hotii intra si la noi in curti“. Vazind ca politia nu se autosesizeaza si nici un sectorist nu mai trece pe strada, M.P. s-a gindit sa se duca personal la politie, chiar daca este batrin si drumul pina acolo este foarte lung. „M-am dus la politie sa le spun, pentru ca nu este posibil asa ceva. O tara straina iti trimite un lucru si tu nici macar nu ai grija de el. Acolo m-am recomandat si am cerut sa vorbesc cu seful sectiei. Mi s-a spus ca nu este si sa revin“, a spus M.P. Intre timp, au disparut si usile autobuzului, barbatul mergind din nou, peste trei zile, la Sectia 5, pentru a reclama furtul. Acolo, acelasi scenariu: seful de sectie nu era disponibil. „A treia oara cind am fost, l-am gasit pe seful de sectie pe scari. Am intrat, m-am prezentat si am zis ca vreau sa vorbesc cu comandantul, cum se zicea pe vremea mea. Am asteptat pe o banca pina a terminat de vorbit si, cind a trecut pe linga mine, m-am tinut dupa el pina la birou. De cum am ajuns in fata biroului, a venit un politist care m-a tras inapoi pe scari, ca cica nu am voie la seful sectiei“, a povestit M.P. Ofiterul de serviciu i-a spus sa nu mai vina degeaba pe la sectie, ca va veni cineva la el acasa. Nici pina acum nu a trecut nimeni, dupa doua saptamini de la ultima vizita la sectie. „Mai au de luat ce a mai ramas din el (din autobuz – n.r.), caroseria si rotile. Hotii isi fac meseria lor – de a fura, dar tu, politie, care primesti bani de la noi, ce faci? Nu a mai trecut sectoristul pe strada noastra de doi ani. Am trimis o sesizare scrisa. Sa vedem ce se rezolva“, a spus batrinul.


M.P. nu este la prima experienta de acest fel


In 2001, barbatului i-a fost furat un motor electric din curte. A depus plingere la politie, dar hotul nu a fost gasit nici pina acum. „A venit un politist sa se uite prin curte si mi-a zis ca de ce nu mi-am luat un ciine mai mare, sa nu mai intre hotii“, a mentionat M.P. Peste un timp a fost vizitat de un agent care i-a propus sa dea „o declaratie prin care sa zic ca imi retrag plingerea si sa spun ca am gasit motorul prin curte. Sa spun ca il bagase fata mea iarna undeva si primavara nu l-am mai gasit. Nu am dat nici o declaratie. Cred ca asa fac cu toate cazurile cu autori necunoscuti“, a adaugat batrinul pagubit. In 2003 a mai avut o experienta in urma careia a depus plingere la politie. L-au acostat niste hoti ca sa-i fure pensia. „Dimineata, pe la 4.00, am plecat la Bailesti, unde avem un petec de pamint. Pe drumul pina la coltul strazii a aparut o masina cu patru indivizi. Unul a coborit cu doua cutite si mi-a zis sa-i dau pensia. Am luat-o la sanatoasa printre blocuri, cu masina dupa mine, pina a aparut un autoturism de care s-au speriat hotii“, si-a amintit batrinul. Si in acest caz a depus plingere la Sectia 5. Dupa doua saptamini a fost vizitat de un politist care l-a rugat respectuos sa-si retraga plingerea. Pe aceasta a retras-o. „M-am gindit sa scriu pe la ziare, ca poate asa se rezolva ceva. Acum politistii nu mai ies pe teren, doar citesc din ziare ce se mai intimpla“, a mai spus M.P.


In urma apelului telefonic, comisarul-sef Cornel Tomescu, seful Sectiei 5 de politie, ne-a dat urmatorul raspuns: „Am primit astazi (ieri – n.r.) o sesizare scrisa, iar miine-dimineata, la ora 8.15, se va duce un agent la domnul M. P. pentru a vedea despre ce este vorba“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS