21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFara disponibilizari in minerit

Fara disponibilizari in minerit

Companiile miniere din România nu mai sint vizate de noi restructurari de personal pina la sfirsitul anului, a declarat la Petrosani ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.


In ceea ce priveste Compania Nationala a Huilei din Valea Jiului, acesta sustine ca are sorti de izbinda si poate sa supravietuiasca economiei de piata doar in conditiile in care se transforma intr-un complex energetic cu Termocentrala Mintia sau in cazul diversificarii surselor de venituri prin vinzari de carbune, fie la bursa de marfuri, fie prin alte metode.


Ministrul economiei si comertului a spus ca diferentele aparute in ultima hotarire de guvern cu privire la cifrele care vizeaza disponibilizarile de personal din sectorul energetic au legatura doar cu restructurarile de la Termoelectrica, complexele energetice Turceni si Rovinari, Termoserv, Resial Alba Iulia si in nici un caz cu companiile miniere. In ceea ce priveste minele, Codrut Seres a precizat ca mai exista 500 de persoane la dispozitia Ministerului Economiei si Comertului, care vor fi distribuite in functie de anumite optiuni, deoarece la anumite companii sint persoane care doresc sa fie disponibilizate, chiar mai multe decit erau prevazute in hotarirea de guvern. Pe de alta parte, acesta a afirmat ca mineritul din Valea Jiului poate deveni rentabil in momentul in care nu va mai fi subventionat si daca va intra pe noi piete de desfacere sau daca in zona va aparea un complex energetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS