14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Poligonului, inecata in gunoaie

Strada Poligonului, inecata in gunoaie

Locuitorii de pe strada Poligonului traiesc de ani de zile printre tone de gunoaie. Oamenii sint ingroziti de muntele de gunoi de linga gospodariile lor, care devine din ce in ce mai mare si le pune in pericol sanatatea. Desi au sesizat in repetate rinduri Agentia de Protectie a Mediului Dolj, Directia de Sanatate Publica Dolj si Primaria Craiova, problema lor a ramas fara nici o rezolvare. „Au venit, au vazut si au plecat“, a spus Viorel Popescu, proprietarul cel mai afectat de mirosul gunoaielor. „Sint dispus sa darim si gardul ca sa le permit intrarea, insa nu vine nimeni si noi stam in mirosul asta, cu muntele Himalaya al gunoaielor linga noi“, a completat Popescu.


Gunoiul nu este singura problema a acestor oameni. Pe linga casele lor au inceput sa apara si diferite animale, cum ar fi sobolanii si serpii. „Nu putem deschide geamurile de frica lor, iar copiii nu au unde sa se joace. Sintem intr-un permanent pericol. Daca nu sintem atenti, ne trezim cu sarpele in pat“, a declarat Tudor Busica, un om care, pina acum citiva ani, avea o gradina frumoasa. „Inainte luam galeti de rosii din gradina mea, acum nu mai sint aici decit gunoaie, uscaturi si balarii si e pacat, domnule, e pacat de noi“, a mai spus Busica.


Au ramas cu promisiunile din campania electorala


Suparati ca nu primesc nici un raspuns din partea autoritatilor, oamenii isi amintesc de perioada campaniei electorale, cind erau foarte des vizitati de actualii edili. Pentru a le cistiga votul, acestia le promiteau locuitorilor de pe strada Poligonului ca toate gunoaiele si animalele vor disparea. „Noi i-am votat. Intrebarea noastra este: ei ce fac, au uitat ce ne-au promis sau trebuie sa asteptam viitoarea campanie electorala, cind isi vor aminti si de zonele marginale ale orasului? Si noi tot oameni sintem“, a spus Marian Dimieru.


Autoritatile nu au cum sa le rezolve problema, deoarece de gunoiul de pe strada Poligonului se ocupa o firma privata, SC RETIM Timisoara, care a incheiat contracte individuale doar cu o mica parte a locuitorilor. Reprezentantul firmei declara ca, desi au utilajele necesare pentru colectarea gunoaielor de pe strada, nimeni nu le-a solicitat acest lucru. „Sint vreo 200 de camioane de incarcat, pentru ca mizeria aceea sta acolo de 15 ani. Pe noi nu ne-a solicitat nimeni pina acum. Firma noastra ridica gunoaiele doar de la cei care au contract incheiat cu noi, iar ceilalti locuitori probabil ca le arunca la marginea strazii. Asta nu mai e treaba noastra“, a spus reprezentantul firmei.


Nu se stie cine este vinovatul, dar locuitorii de pe strada Poligonului traiesc intr-un miros ingrozitor, printre gunoaie, sobolani si serpi, ascultind ziua croncanitul ciorilor, iar noaptea oracaitul broastelor.


 


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS