14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Conductele de apa de la Izvarna, in pericol de prabusire


Cele doua conducte de apa de la Izvarna, care asigura 30% din apa craiovenilor, sint in pericol de prabusire. In urma ploilor abundente din ultimele luni, doi dintre pilonii de sustinere risca sa fie distrusi din cauza eroziunilor de pe malul riului Tismana. Situatia s-a agravat in urma ploilor din 6 august, cind reprezentantii Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova s-au deplasat la fata locului pentru a face analizele necesare. Dupa realizarea verificarilor s-a constatat ca 30 de metri din malul unde se afla conducta nr. 1 Izvarna, respectiv 70 de metri de la locul amplasarii conductei nr. 2 s-au deplasat. Acestea sint situate in zona comunelor Arjoci si Piriul de Pripor. In aceasta situatie, a fost alertata Primaria Craiova, dar si Directia Apelor Jiu, pentru a gasi o solutie comuna. Conducerea municipalitatii a precizat ca, in cazul prabusirii conductelor, o parte dintre craioveni vor ramine fara apa. Lucrarile de consolidare a celor doi stilpi urmeaza a fi realizate de catre Directia Apelor Jiu. (R.M.)


Copii intoxicati cu ciuperci


Madalin si Sorin Grama, de sase, respectiv patru ani, din Tirgu Jiu, au fost adusi in dimineata zilei de ieri la Spitalul de Urgenta din Craiova. Zilele trecute, cei doi au mers cu bunica intr-o padure de unde au cules ciuperci pe care apoi le-au mincat. Copiii au inceput sa se simta rau de miercuri, dar abia ieri au ajuns la spital, starea lor fiind deosebit de grava. Cei doi baieti au ajuns la Craiova in stare de coma. Li s-au aplicat masurile de prim-ajutor care se impun in astfel de cazuri, iar apoi au fost intubati si internati la Sectia de terapie intensiva. Medicii sint rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire a celor doi micuti. (R.P.)


Biciclist accidentat de o soferita


Un accident de circulatie a avut loc ieri, in jurul orei 10.30, in Drobeta Turnu Severin, la intersectia bulevardelor Tudor Vladimirescu si Alunis.


In timp ce conducea autoturismul firmei, marca Tico, la care lucra in calitate de agent de vinzari, M. Mihaela, de 26 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a virat stinga si nu a acordat prioritate unui biciclist, de 37 de ani, din localitate, care circula din sens opus. Biciclistul a fost ranit, iar la fata locului a sosit un echipaj al Serviciului de ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Judetean pentru ingrijiri medicale. Politistii i-au intocmit acte premergatoare conducatoarei auto. In raport de numarul de zile de ingrijiri medicale ce-i vor fi acordate partii vatamate, se va propune solutia legala. (A.M.)


Batuta pentru un pachet de tigari


O femeie din Bailesti a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost lovita cu bestialitate de sot. Minena Mustafa, de 21 de ani, s-a ales cu sapte plagi grave (dintre care una de zece centimetri) la nivelul intregului corp dupa ce sotul, care ii este si var, a luat-o la bataie miercuri seara. Barbatul s-a intors acasa in stare avansata de ebrietate si, din cauza ca nu mai avea tigari, a inceput sa o loveasca pe tinara. Aceasta a fost transportata de urgenta la Craiova, unde i s-au acordat ingrijirile necesare si unde se pare ca va ramine mult timp. (R.P.)


Adolescente disparute


Politia a fost sesizata ieri in legatura cu doua cazuri de disparitie. Maria Camelia Caldare, de 12 ani, din Craiova, a disparut luni de la Clinica de Pediatrie nr. 2 din municipiu. In momentul disparitiei, fata era imbracata cu un capot de spital de culoare visinie. Aceasta are ochii verzi, parul saten, tuns scurt, fata ovala, 1,56 m inaltime si 45 de kilograme. Tot ieri, Mihaela I. din Craiova, a anuntat politia ca fiica sa, Andreea Maria Tritescu, de 12 ani, a disparut de acasa pe 29.07.2005. Andreea Maria are 1,57 m inaltime, 60-61 de kilograme, parul saten, tuns la nivelul umerilor, ochii albastri, fata ovala si barbia ascutita. In momentul disparitiei, era imbracata cu un maieu de culoare visinie si blugi albastri. Persoanele care pot da relatii in legatura cu fetitele sint rugate sa sune la numarul de telefon 0251.407.500, interior 20277 sau 20278. De asemenea, se pot adresa celei mai apropiate unitati de politie. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS