9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova va renunta la colaborarea cu firma SCT Bucuresti

Primaria Craiova va renunta la colaborarea cu firma SCT Bucuresti

• Municipalitatea va exclude de la licitatie firmele „neserioase“ • Societatile de constructii vor fi nevoite sa faca munca voluntara pe perioada iernii


Primaria Craiova doreste sa includa de anul viitor noi obligatii in caietul de sarcini al firmelor participante la licitatiile de amenajare a drumurilor. Decizia a fost luata, conform declaratiilor viceprimarului Gheorghe Nedelescu, dupa ce una dintre firmele care executa lucrari de constructie nu si-a respectat, de mai multe ori, obligatiile prevazute in contract. Nedelescu a precizat ca, in baza Ordonantei Guvernamentale nr. 60/2001, municipalitatea are tot dreptul sa modifice clauzele de participare. Firma care i-a determinat pe reprezentantii autoritatilor locale sa ia aceste masuri drastice este SCT Bucuresti, cea care se ocupa cu amenajarea spatiului din fata Universitatii. Precizam ca SCT Bucuresti are legaturi strinse cu fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea.


„Ma minteau in fata ca o sa termine la data stabilita lucrarile si cind m-am dus sa vad daca s-au tinut de cuvint sau nu, mi-au zis ca au intimpinat ceva probleme. Nu mi-a venit sa cred cind am vazut ca lucrarile nu erau in stadiul promis. Din pacate, societatea nu este la prima abatere de acest gen. A primit mai multe avertismente legate de ridicarea capacelor, dar nu am crezut ca o sa mai avem probleme de acest gen. Firma aceasta a mai fost luata in vizor pentru ca nu isi facea bine treaba si in cadrul actiunilor de deszapezire. Am crezut ca pina la urma se vor conforma, dar nu a fost asa. Anul acesta, ei au cistigat mai multe licitatii, din acest motiv au mai multe lucrari de executat. Spre exemplu, la Universitate am fost noi nevoiti sa le facem rost de 160 de tone de asfalt de la firma Domarcons, pentru ca ne-au spus ca nu au suficient material sa termine lucrarea. Bineinteles, SCT Bucuresti va achita banii pentru asfalt. In cazul lucrarilor pe care le-au facut de mintuiala vor fi nevoiti sa le refaca din banii lor, pentru ca noi nu ii mai putem plati“, a concluzionat Nedelescu.


Primaria a hotarit, din aceasta cauza, ca la organizarea viitoarelor licitatii una dintre conditiile impuse pentru participare sa fi respectarea tuturor obligatiilor din contract, in cazul firmelor prezente care au cistigat si alte licitatii. In caz contrar, acestia nu vor fi primiti sa participe la licitatii, autoritatile locale debarasindu-se in acest fel de societatile „neserioase“.


Anumite societati de constructii vor fi obligate sa participe la actiunile de deszapezire


O alta problema cu care s-au confruntat autoritatile locale inca de anul trecut este neimplicarea firmelor de constructii in actiunile de deszapezire. Fenomenul este explicabil, dupa parerea viceprimarului Nedelescu, care crede: „Sumele pe care ei le primesc pentru aceasta activitate de deszapezire sint insignifiante. Din acest motiv prefera sa se ascunda iarna, iar vara, cind sint lucrari de anvergura, care presupun asigurarea unui buget considerabil, sa se inghesuie la licitatii. Le-am explicat ca nu voi mai tolera aceasta situatie. Daca, in cazul in care cistiga o licitatie si beneficiaza, sa zicem, de cinci miliarde de lei, pot ca iarna sa cheltuiasca si ei din acest profit doua miliarde de lei, pentru a ne ajuta la deszapezire“.


Incepind de anul viitor, pentru a participa la licitatii, firmele de constructii trebuie sa aiba la portofoliu si realizarea activitatii de deszapezire. Cu alte cuvinte, societatile de profil vor fi obligate sa faca si munca de voluntariat pentru Primaria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU