17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa de la robinet, infestata cu viermi

Apa de la robinet, infestata cu viermi

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova ar putea fi aspru sanctionata de Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, in urma sesizarilor primite de la cetateni privind calitatea necorespunzatoare a apei potabile. Ultima reclamatie primita pe adresa institutiei a venit de la o pensionara din Craiova, care sustine ca a avut „surpriza“ sa descopere un vierme in jetul de apa rece.


Elena Dragu are 69 de ani si locuieste pe strada Elena Farago, din cartierul Craiovita Noua. Femeia povesteste ca miercuri dimineata, dorind sa opreasca apa rece in cada, a ramas stupefiata vazind cum din robinet a aparut un vierme. Revoltata, pensionara a sunat la Oficiul pentru Protectia Consumatorului Dolj, care i-a precizat ca problema nu intra in atributiile institutiei. „De citeva zile ne-au sistat apa calda din cauza datoriilor foarte mari ale asociatiei. Probabil Regia de Apa a inceput si lucrari la canalizare, pentru ca apa avea rugina si trebuia sa o lasi minute in sir sa curga pina se limpezea. Dar cind am vazut apa de la robinet infestata cu viermi am ramas socata. M-am gindit ca poate, din neatentie, as fi putut bea apa cu reziduuri si viermi. M-am hotarit sa sesizez organele abilitate din Craiova, dar am constatat cum sint plasata de la o institutie la alta. Am sunat la Protectia Consumatorului, salariatii institutiei spunindu-mi ca aceasta problema nu intra in atributiile ei, ci ale DSP. M-am hotarit sa sun la aceasta institutie, unde mi s-a dat un raspuns in doi peri. Mi-au zis sa fac o sesizare pe care sa o depun la oficiul lor si, eventual, sa le aduc viermele intr-o punga sa-l vada“, a povestit femeia.


Vazind ca nu este luata in seama, craioveanca a decis sa apeleze la cotidianul Gazeta de Sud. Motivul principal l-a reprezentat ingrijorarea batrinei ca nu cumva problema sa fie generala in oras. La fel ca multe persoane, Elena Dragu a mai precizat ca din pensia pe care o are nu isi poate permite sa cumpere apa, fiind obligata in continuare sa o consume pe cea de la robinet.


Regia de Apa risca amenzi de 30 de milioane de lei


Uimiti de problema aparuta in cartierul Craiovita Noua, reprezentantii Directiei de Medicina Preventiva, din cadrul DSP Dolj, au precizat ca exista sesizari privind calitatea apei, dar nu s-a reclamat niciodata ca sint viermi in apa. „Dupa ce Regia de Apa efectueaza lucrari la tevi, oamenii ne aduc la cunostinta ca, timp de citeva zile, apa la robinete are culoare inchisa. Motivul principal este acumularea de rugina de pe conducte. O sa luam probe de apa de la adresa mentionata, dar si din alte puncte ale cartierului Craiovita Noua, pe care le vom analiza. Daca se va dovedi ca exista reziduuri, vinovata va fi Regia Autonoma de Apa Craiova, care va fi aspru sanctionata. In acest caz, risca amenzi cuprinse intre zece si 30 de milioane de lei“, a mentionat Bebe Martin, director executiv adjunct al Directiei de Medicina Preventiva din cadrul DSP Dolj.


Cazul a fost o noutate si pentru institutia incriminata, RAA Craiova. Gheorghe Popescu, directorul regiei, a precizat: „Pina acum nu am primit sesizari nici macar din zonele in care se efectueaza lucrari de reparatii. De altfel, zona Craiovita nu a fost prinsa in planul de reabilitare. Sint surprins ca a aparut o astfel de situatie. DSP Craiova va face toate analizele necesare, iar daca va constata ca este vina noastra ne va trimite instiintare. Oricum, la sesizarea Gazetei de Sud vom trimite o echipa la adresa mentionata, pentru a vedea care este situatia“.


Rezultatele analizelor urmeaza sa fie cunoscute la inceputul saptaminii viitoare. Pina atunci, craiovenii trebuie sa fie extrem de atenti la apa pe care o consuma de la robinet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS