17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii craioveni nu s-au retras in cazarma

Jandarmii craioveni nu s-au retras in cazarma

Conducerea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj a sustinut ieri o conferinta de presa prin care a comunicat modul in care s-a facut reorganizarea si restructurarea institutiei. Acest proces urmareste indeplinirea standardelor impuse de integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana. „Cetatenii trebuie sa stie ca jandarmii nu s-au retras in cazarma si sint in continuare in slujba oamenilor“, a afirmat colonelul Popa Nicolae, inspectorul-sef al Jandarmeriei Dolj.


Desi efectivele jandarmilor s-au diminuat, de la aproximativ 200 de jandarmi la circa 20-30, acestia continua sa fie in slujba cetateanului. Misiunile de pastrare a ordinii si sigurantei publice se vor desfasura in continuare pe trei directii: cel al ordinii publice, al pazei obiectivelor, bunurilor si transporturilor speciale si cel al combaterii actiunilor teroriste. In ceea ce priveste ordinea publica, jandarmii doljeni au incheiat protocoale de colaborare cu Politia Dolj, Politia de Frontiera, Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Directia Silvica, Inspectia Piscicola si Garda Nationala de Mediu.


Procesul de reorganizare nu s-a incheiat


Pina la integrarea României in Uniunea Europeana, reorganizarea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj va continua. Pentru aceasta au fost deja propuse sapte directii de actiune care constituie si elemente de noutate in cadrul jandarmeriei. Astfel, ordinea publica, paza sau protectia, combaterea actiunilor teroriste, participarea la actiuni de urgenta si la operatiuni internationale, recrutarea si pregatirea personalului si dezvoltarea logisticii vor fi regindite pentru a raspunde mai bine nevoilor cetateanului, dar si exigentelor Uniunii Europene. Pina atunci, jandarmii vor fi la posturi, chiar daca intr-un numar mai mic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS