22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Deputat filantrop


20 de copii, elevi in clasele V-VIII la mai multe scoli din Valea Jiului, proveniti din familii cu situatie financiara precara, vor petrece o vacanta de o saptamina la Eforie Nord. „Sint foarte bucuroasa ca voi vedea marea. Pina acum nu am mai fost niciodata plecata, iar despre Marea Neagra am citit doar in manualul de Geografie“, a spus Roxana, unul dintre copiii care vor beneficia de sejurul pe litoral. Toate cheltuielile pentru vacanta copiilor, care se ridica la peste 100 de milioane de lei, sint suportate de deputatul PNL de Hunedoara Dan Radu Rusanu, din bugetul propriu. „In Valea Jiului traiesc cei mai amariti oameni din judet, iar zona a fost lovita in acest an de mai multe inundatii. M-am gindit sa aduc o raza de lumina in ochii acestor copii“, a declarat Dan Radu Rusanu. Cei 20 de copii au fost selectati de directorii scolilor generale din Petrosani, Iscroni, Aninoasa, Lupeni, Vulcan si Uricani, iar parintii acestora nu sint membrii PNL. (D.M.)


Incepe sezonul suplinirilor in invatamintul doljean


Peste 500 de cadre didactice calificate, in invatamintul preuniversitar doljean, au ramas fara posturi/catedre din etapa anterioara. Acestea urmeaza sa fie repartizate in sedinta publica, azi, in sala de festivitati a Grupului Scolar „Anghel Saligny“ din Craiova, incepind cu ora 10.00. Mihaela Jianu, inspectoare cu evidenta si miscarea personalului didactic in cadrul ISJ Dolj, a spus ca, potrivit precizarilor primite ieri de la ministerul de resort, la sedinta publica au dreptul sa participe numai cadrele didactice care si-au depus dosarele de detasare/suplinire in invatamint, in perioada 17 – 27 mai. Pentru suplinitorii calificati, ISJ Dolj va organiza concurs pentru fiecare disciplina in parte, in perioada 1-2 septembrie, inscrierile facinduse intre 29 si 31 august. (C.I.)


Ajutoare sociale de peste 18 miliarde de lei


Familiile nevoiase din Petrosani au primit de la inceputul anului ajutoare financiare de peste 18 miliarde de lei, banii fiind acordati de autoritatile locale in baza Legii privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale. Potrivit asistentilor sociali, 1.840 de familii au beneficiat de plata contravalorii facturilor la apa potabila consumata, 155 de persoane au primit ajutoare sociale, iar 147 de familii au primit ajutoare de urgenta. „Toate prestatiile si serviciile sociale primare acordate din bugetul local au ca scop prevenirea si limitarea unor situatii care pot duce la marginalizare sociala, respectiv protectia copilului, a persoanelor cu handicap si a persoanelor virstnice“, au declarat reprezentantii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Petrosani.


Pe linga ajutoarele platite familiilor nevoiase, asistentii sociali au luat in evidenta peste 700 de persoane care solicita protectie sociala, astfel incit, in prezent, numarul beneficiarilor de ajutoare financiare acordate din bugetul local se ridica la peste 2.500 de persoane. (D.M.)


Sprijin financiar pentru producatorii agricoli doljeni


Incepind din aceasta luna, producatorii agricoli doljeni beneficiaza de sprijin financiar din partea Guvernului României, conform Ordonantei nr.117 din 2005 privind acordarea sprijinului financiar producatorilor agricoli pentru infiintarea culturilor in anul 2005.


Pentru campania din toamna acestui an, statul acorda un sprijin financiar in valoare de 1.750.000 de lei/hectar teren arabil, in limita suprafetei de cinci hectare. Din aceasta suma, 400.000 de lei se acorda in bonuri valorice destinate achizitionarii de motorina, iar restul de 1.350.000 de lei sint acordati pentru cumpararea de seminte, pesticide si ingrasaminte chimice. (C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS