10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru românce arestate in Sicilia de fortele antitero

Patru românce arestate in Sicilia de fortele antitero

Batrinii erau anesteziati de infirmiere cu medicamente provenind din tara noastra


O operatiune spectaculoasa a agentilor antitero din cadrul politiei italiene, in zona Siciliei, a dus la capturarea a patru românce, suspectate ca ar fi administrat ilegal calmante mai multor batrini. Cele in cauza au fost arestate si urmeaza sa fie expulzate, avind interdictie timp de cinci ani de a mai calca in „Cizma“. Dupa o serie de interceptari telefonice si de supravegheri, trupele de la Directia Generala pentru Operatiuni Speciale (DGOS) au reusit sa le prinda pe româncele care au pus in pericol viata batrinilor. Deocamdata se fac verificari privind substantele care, se pare, ar proveni din România.


Agentii Directiei Generale pentru Operatiuni Speciale (DIGOS) din cadrul politiei italiene au arestat mai multe imigrante de origine româna, care lucrau ca infirmiere in aziluri din Calascibetta, unde administrau ilegal calmante batrinilor, relateaza site-ul viviEnna.it. Timp de mai multa vreme, agentii DGOS au efectuat numeroase interceptari telefonice si supravegheri pentru a stabili cu exactitate implicarea femeilor in aceasta ilegalitate. Cind au detinut informatii certe ca batrinii din mai multe aziluri erau „anesteziati“ pentru ca infirmierele sa poata pleca din centrele respective, fortele antitero au trecut la actiune. Primul pas facut s-a materializat in patru descinderi in tot atitea aziluri pentru batrini din Calascibetta. Oamenii legii au descoperit aici medicamente cu efect calmant si somnifere produse in România, care le erau administrate batrinilor seara, cind infirmierele voiau sa paraseasca temporar centrul si sa plece in oras. Potrivit anchetei publicate de site-ul viviEnna.it, substantele erau de productie româneasca. Desi, initial, politistii banuiau doar doua femei de implicare in acest caz, ambele fiind românce, se parea ca acestea au avut si alti complici. Cercetarile ulterioare au demonstrat insa ca doar una dintre ele avea legatura directa cu aceasta afacere, in casa femeii, care, de altfel, a fost arestata, fiind gasite aceleasi medicamente ca si la azil.


Periculoase la fel ca teroristii


Dupa investigatiile efectuate de agentii DGOS, coordonati de seful lor, Giovanni Cuciti, este posibil ca patru persoane sa fi pus la punct aceasta ilegalitate, motiv pentru care risca sa fie expluzate in tara de origine. Despre Colica Pavel, o femeie de 50 de ani, aflata in prezent in inchisoare, se spune cert ca a participat direct la administrarea medicamentelor. Ea are legatura cu o retea din care face parte Salvatore di Venti si sotia sa, Elena Stefan, cetateni extracomunitari, fara permis de sedere in Italia.


Cei doi au reusit sa se stabileasca in Calascibetta, insa risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani pentru inlesnirea sederii pe teritoriu strain a altor persoane cu acelasi statut ca si al lor. De asemenea, in acest caz, s-a dovedit si implicarea unei alte românce, de 20 de ani, mama a unui copil de doi ani, care, desi fusese expluzata, reintrase ilegal in tara. Fata plecase din Italia, dar se intorsese dupa doar citeva zile.


Politistii banuiesc faptul ca femeile le administrau calmantele batrinilor pentru a putea pleca nestingherite si a se intoarce la ore tirzii din noapte in azil, fara ca nimeni sa-si dea seama ca au lipsit. Substantele ar fi putut avea insa efecte secundare periculoase asupra virstnicilor.


Unei persoane de 80 de ani, de exemplu, ii erau administrate contra anxietatii medicamente care i-ar fi putut fi fatale. S-a stabilit ca victimelor nu li s-au furat bani si nici vreun alt obiect de valoare, adauga sursa citata. Femeile au fost considerate deosebit de periculoase atita vreme cit pentru anihilarea lor au intrat in scena agentii de la DIGOS. Ultima operatiune la care acestia au participat, pe 1 august, s-a soldat cu arestarea lui Issac Adus Hamdi alias Osman Husein, implicat in atentatele de la Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU